Cadouri Mystery Box – doar la un click distanță

Review 5/5

Astăzi am plăcerea să vă povestesc despre experiența mea cu Mystery Box. Vrem de mult timp să începem o categorie de recenzii ale serviciilor, iar astăzi o inaugurăm cu o experiență plăcută.

Articolele din această categorie vor reflecta strict experiențele autorului. Nu putem garanta că la voi se va întâmpla acelasi lucru. De asemenea, vom merge pe un limbaj friendly, ignorând termenii tehnici și posibilitatea de hate care uneori poate să apară. Pe scurt, vom scrie în aceasta categorie „ce ne vine și cum ne vine”. Poate ar trebui numită Opinii categoria dar mai discutăm despre asta pe parcurs.

Serviciul de cadouri Mystery Box

A apărut pe piață în anul 2017, si au avut în acești 2 ani peste 700 comenzi. Din aceste comenzi, au fost doar 11 retururi si 6 colete neridicate, dar nicunul in 2019. 🙂 Ideea din spatele acestui business a fost împrumutată din străinătate, și are un succes din ce în ce mai mare în România.

În ce constă acest serviciu?

Ideea din spate este destul de simplă, dar cel mai bine o explică cei de la mysterybox.ro prin răspunsul lor la întrebarea „Cum v-a venit ideea?”:

„Din viata de zi cu zi. Am observat ce greu este să oferi cadoul potrivit, să găsești cutia potrivită, să faci o fundă etc. În grupul nostru de prieteni ajunsesem să plimbăm un plic cu bani de la unul la altul la fiecare aniversare, o chestie lipsită total de orice emoție și clar depersonalizată. Am alături de mine 2 fete îndemânatice, harnice și pline de imaginație, iar împreună am început să studiem, să învățăm și în timp, ne place să credem că ne-am perfecționat”

Raoul – Mystery Box

Aș vrea totuși să mai adaug și faptul că îți poți face un cadou singur. Da, chiar te poți surprinde într-un mod plăcut. Ai dus la bun sfârșit un proiect greu și vrei să îți cumperi ceva? Nu știi exact ce? Parcă ai vrea să simți o emoție, după cum spune Raoul mai sus? Nimic mai simplu. Plasezi comanda în 3 pași simpli, și vei primi un cadou despre care nu știi nimic.

Atenție însă, dacă faci cadouri Mystery Box cuiva, partea tricky este că nici tu nu vei ști ce e acolo. Partea super cool la acest serviciu este că acele emoții nu le trăiește doar cel care primește cadoul, ci și cel care îl face. Te roade puțin curiozitatea să știi ce i-ai făcut cadou.

Mysterybox.ro îți oferă o grămadă de scenarii. Poți spune de la cine e cadoul sau nu. Poți livra prin curier rapid, poti înmâna chiar tu cadoul, sau, și mai interesant, poți apela la livrarea specială, ultima fiind contra-cost.

Toate cadourile Mystery Box sunt personalizate, pentru fiecare persoană în parte, nefiind două la fel.

Cum se face comanda, și de unde știu ei ce să cumpere?

Dacă intri la ei pe site, va trebui să alegi un tip de pachet. Din ce văd, au 10 tipuri de pachete, care zic eu că acoperă toate cazurile (Business, prieteni, persoană iubită, și bineînțeles pentru tine). Al 2 lea pas, alegi o sumă, și apoi răspunzi la câteva întrebări. În funcție de răspunsurile tale, aceștia știu ce vor alege.

Dacă aveți norocul să vă sune cineva, pentru a cere mai multe informații, vă garantez că vă va schimba vibe-ul pentru ziua respectivă.

Experiența mea.

Cam atât despre business, să ne îndreptăm atenția asupra experienței mele cu cadourile Mystery Box.

Nu știam nimic despre ei, am vorbit puțin înainte cu ei pe facebook și am fost convins să îmi fac un cadou. Am avut o zi proastă la birou, deci am reacționat impulsiv și mi-am comandat pachetul The Selfie Gift. Impulsivitatea nu s-a terminat aici, la sumă am ales 900RON, suma pe care o aveam disponibilă pe contul Revolut în acel moment. Da, așa reacționez eu când sunt supărat! Îmi cumpăr chestii. Fiecare cu ale lui.
Înainte de finalizare, am răspuns la acel chestionar în aproximativ 4-5 minute. Și asta a fost comanda. Per total mi-a luat mai mult să citesc descrierile de la pachete, decât comanda propriu-zisă.

A 2 a zi dimineață, am primit un telefon cu noaptea în cap (a se citi 10-11 a.m.) și am răspuns foarte bosumflat, evident. Cui îi place să răspundă la un call care îl trezește din somn? Nimănui. Dar după 10 secunde mi-am schimbat total starea. Deci m-au sunat oamenii astia cu o energie… un vibe pe care nu îl pot descrie. Am fost sunat să mai afle câte ceva despre mine. Am plecat fericit la birou în ziua aia, datorită stării induse de persoana cu care am vorbit.

Conținutul cadoului

Fast forward câteva zile, ajunge cadoul. Nu aveam de gând să fac acest articol, așa că nu prea am poze. Cele pe care le am, sunt făcute rapid cu telefonul, și sunt făcute la birou. Din cauza asta și calitatea lor mult mai scăzută decât în celelalte review-uri.

Cadou Mistery Box

Cadoul împachetat foarte frumos, într-o cutie specială, evident, și cu o fundă. Eu nu pot împacheta atât de bine, so… am rămas impresionat. Surpriza și mai mare a fost când am deschis cutia și mi-am dat seama că suspansul și curiozitatea mea creșteau din ce în ce mai mult. Modul în care a fost gândit… ireproșabil.

 1. imediat cum am deschis cutia, am realizat că peste era o „folie” care ascundea conținutul.
 2. dand folia la o parte, am dat de… paie? Nu chiar paie, ceva pe acolo, din hârtie. Nu stiu să explic prea bine, verificați pozele. Aceste paie îmi arătau doar parțial ce găsesc înăuntru.
 3. fiecare „produs” din cutie era împachetat la rândul său în hârtie pentru cadouri și cu fundă.
 4. O cutie cilindrică Mystery Box. Nu m-am prins din start cum se desface, dar mi-a plăcut acest lucru, ca nu eram sigur dacă se desface sau nu. Acolo am putut găsi 2 „hârtii”.
 5. pe măsură ce desfăceam cadourile, observam că încă mai sunt, ele fiind ascunse prin acele paie (sau ce or fi fost). Am crezut că am găsit tot, dar la o pipăire mai atentă a conținutului, am mai dat de câteva lucruri.
Despachetare cadouri Mystery Box. Se poate observa folia care ascundea conținutul (în partea de jos), și acele „paie” de hârtie care ascundeau conținutul cutiei.

Așadar, modul în care vine împachetat este genial. Curiozitatea și suspansul au ajuns la un nivel cum rareori ajunge. Vă amintiți cum era în dimineața de Crăciun, să vezi cadourile și să le desfaci? Eu nu îmi amintesc, dar cred că simțeam cel puțin ce simțeam atunci. Poate veți crede că e vreun articol plătit. Vă pot doar spune că nu monetizăm acest site pentru moment, veniturile venind din side-projects. Voi, în schimb, puteți crede ce vreți.

Revenind la conținut, am găsit înăuntru 6 item-uri, foarte diferite, dar pentru suflețelul meu. Ordinea listei cu cadouri Mystery Box este de fapt ordinea în care le-am găsit în cutie.

 1. Cutie misterybox cu 2 „hârtii”:
  • O hârtie ca un „papirus”, cu un mesaj personalizat pe el. Gândit foarte atent, acesta era rulat si prins cu o sfoară. Sfoara avea un sigiliu cum vedeți prin filme. Acea ceara rosie cu însemnul caselor regale.
  • A 2 a hârtie era de fapt un voucher cu o experiență. Nu este ca orice voucher, acesta fiind de fapt un al 2 lea mesaj personalizat. Abia aștept să îl folosesc. Aveam experiența asta în plan de mult timp, dar nu prea am avut curaj să fac pasul, să fiu sincer.
 2. Un articol vestimentar, care e și practic în același timp. Pe lângă asta, l-au ales cu gândul la ce îmi place, și a ieșit perfect. Al 2 lea lucru care era pe lista de cumpărături, dar tot am amânat cumpărarea.
 3. Un produs interesant, mai pe vintage așa, care să îți pună mintea puțin la contribuție, și din care poți învăța câteva lucruri. Am inceput să „lucrez” la el imediat cum am avut ocazia. Îmi place să rezolv lucruri, și voiam ceva de genul de mult.
 4. Un al 2 lea articol vestimentar, pe care probabil îl voi purta de câteva ori pe an. Dar modul în care era prezentat, pff… no comment.
 5. Ceva energie, că ajunsesem aproape de final. Aveam nevoie.
 6. Un articol de colecție (cred! Eu așa îl voi folosi, nu știu ceilalți ce fac cu el), care poate fi folosit și ca un mini joculeț. Se simte foarte bine în mână, cu o atenție sporită la detalii și materiale premium. Tema acestuia se găsește în câteva aplicații de pe telefonul meu, deci „ball striking”-ul lor crește din nou.

Dacă am face un calcul la toate produsele, la care adăugăm imaginația echipei, materialele pentru împachetat, tind să cred că depășim cu mult suma plătită inițial.

Ce mai trebuie să știi?

Noi am avut câteva întrebări, așa că le-am trimis un email înainte de a posta articolul. Unele răspunsuri au fost integrate în articol iar celelalte le aveți mai jos:

 1. Încercăm să oferim clientului produse/servicii de valoarea plătită și noi să trăim din discount-urile de la funizori. Câteodată ne iese mai bine, câteodată mai puțin bine 🙂
 2. Evident că am primit și retururi, care ne-au afectat emoțional de fiecare dată, însă ne-au și ambiționat să învățăm din ele. Unele au fost greșelile noastre, altele nu au întrunit pur și simplu așteptările clienților. Ca număr, au fost în total 11 retururi si 6 colete deridicate, ceea ce mi se pare un procent foarte bun pentru noi. Ce este de specificat că anul acesta nu am avut încă niciun retur!!! Cum spuneam, învățăm de la lună la lună.
 3. Livrările speciale sunt făcute de curierii Mystery Box la data și ora stabilite și fac obiectul unei oferte financiare separate. Am făcut și 250 km pentru o livrare specială, la o cabană, și crede-mă, momentul în care am intrat în cabană cu două cadouri imense (erau doi sărbătoriți) a fost fantastic – toți au rămas mască, nu se așteptau. Luaseră niște cadouri simbolice ca să-i păcălească (un pitic de grădină și numaiștiuce).
  Se mai poate întâmpla să ai nevoie de cadou sâmbătă seara sau într-o zi anume și să preferi siguranță curierului nostru în defavoarea curierului Fan sau DPD cu care avem contract. Avem mare încredere în acest serviciu.

Concluzie

Așadar, folosirea acestui serviciu a fost o experiență extrem de plăcută pentru mine și va fi și mai palpitantă în curând. Pe viitor clar voi mai comanda cadouri Mystery Box. Dacă vei folosi mysterybox.ro, și vrei să împărtășești experiența cu noi, nu ezita să lași un comentariu mai jos. Suntem foarte curioși și de experiența ta.

PRO

 • emoții
 • experiențe
 • echipă
 • creativitate

CONTRA

 • nu am găsit nimic contra

IT-ist pasionat de tehnologie și tot ce înseamnă smart home. În timpul liber testează diferite produse și își filmează/scrie părerile prin diferite locuri. Mai este pasionat și de board games.