DreamColor for TV de la Allview

Review
2/5
Disclaimer: Produsul folosit pentru testare nu reprezintă neapărat o generalizare a modelului respectiv. Există posibilitatea ca unele produse testate să aibă mici probleme de fabricaţie, sau chiar să fie cazuri unice. Totuşi, toate părerile şi rezultatele testelor ar trebui luate în considerare. Recomandăm citirea mai multor review-uri înainte de a lua o decizie de cumpărare.

Allview a anunțat săptămânile trecute DreamColor for TV. Acesta este un accesoriu pentru TV, care ține loc de ambilight. Am plasat și noi o comandă la ei pe site, deși nu aveau niciun detaliu trecut despre el, și, spre surprinderea noastră am primit produsul iHoment LED Lighting for TV. Nu știm sigur dacă DreamColor for TV va fi comercializat sub brandul iHoment sau sub numele Allview. Rămâne de văzut.

Update 28.06.2019

Am luat legătura cu Allview, şi le-am explicat problemele. Ei cred că este un defect din fabrică, căci nu au avut probleme în testele efectuate de ei. Returnez produsul şi voi primi altul în schimb. Pe 08.07.2019 ar trebui să am noul produs în teste, deci voi mai face un update la acest articol în săptămâna 15-21 iulie.

Ce reprezintă ambilight?

Ambilight-ul, introdus pe piață de cei de la Philips, reprezintă de fapt o bandă LED ce este poziționată în spatele televizorului pentru a crea o lumină ambientală. Această lumină este concepută în așa fel încât aceasta pare o extensia a culorilor de pe ecranul televizorului. Pe lângă acest impact pe care îl are asupra ambientului camerei, acest tip de tehnologie ajută și la sănătatea ochilor.

DreamColor for TV/LED Lighting for TV reprezintă de fapt un ambilight care este ajutat de o cameră plasată deasupra TV-ului.

Conținutul cutiei

Cutia este una albă, simplă, cu logo-ul iHoment pe ea. În aceasta găsim:

 • controller
 • camera
 • suport camera
 • banda LED
 • centimetru
 • manual de utilizare
 • alimentator
 • cartonase pentru calibrare

Specificații

BrandiHoment
ModelMT001
VersiuneEU
Dimensiune Bandă1.9m (0.5m+0.9m+0.5m)
Aplicație de mobiliOS, Android
ConectivitateBluetooth

Design

Controller-ul are 3 porturi:

 • 2 USB-uri pe laturi opuse: unul pentru cameră și unul pentru LED-uri.
 • port pentru alimentare

Pe controller mai găsim inscripționat logo-ul iHoment, LED care este mereu roșu cât timp este alimentat și microfonul.

Banda LED are o lungime totală de 1.9m. Aceasta este compusă din 3 părți conectate între ele printr-un cablu. Ca și dimensiuni separate, cele din lateral au 0.5m fiecare, iar cea de sus are 0.9m. Pe bandă avem din nou inscripționat logo-ul iHoment.

Alimentatorul are un grip foarte bun, ceea ce este un mare plus. Se poate scoate foarte ușor din priză.

Cei de la iHoment recomandă această bandă pentru TV-uri ce au diagonala între 40″(inch) și 55″. Aceștia mai au o variantă pentru TV-uri ce au diagonala între 55″ și 60″.

La toate testele făcute de noi a fost folosit un TV de 55″.

Instalare DreamColor for TV

Am urmat instrucțiunile din manual, am instalat banda led, camera și controller-ul și după ce le-am calibrat și testat ne-am dat seama că de fapt instrucțiunile sunt greșite. Adică? În manualul de utilizare este specificat că lipirea benzilor se începe din partea dreaptă a spatelui televizorului, cu banda a cărui capăt este USB-ul ce se conectează la controller.

Test după instalare conform instrucţiunilor din manual

În realitate se începe de fapt din partea stângă a spatelui televizorului. Recomandarea noastră este să faceți un test înainte, lipind benzile și controller-ul provizoriu cu scotch, iar dacă totul e ok, să îndepărtați folia de protecție a adezivului 3M. În acest fel evitați toată chinuiala cu lipirea și dezlipirea benzii/controllerului, riscând în acest fel să nu se mai lipească ok a 2 a oară.

După ce am lipit banda și controllerul trebuie să ne asigurăm că avem camera poziționată sus, la jumătatea lungimii displayului. Aceasta trebuie să fie paralelă cu podeaua/mobila pe care este așezat televizorul.

Calibrare

Pentru a calibra dispozitivul avem nevoie de cele 4 cartonașe primite în cutie și de aplicația de mobil. În instrucțiuni găsim informații cum că ar trebui să instalăm aplicația iHoment Light ce poate fi găsită în PlayStore și în AppStore.

Cartonașele se lipesc în colțurile TV-ului. În teorie acestea nu ar trebui să lase urme pe display-ul acestuia, dar la noi au lăsat. În același timp, 2 dintre ele s-au dezlipit după aplicare, chiar în timpul calibrării, trebuind să reluăm acest proces din nou.

După instalarea aplicației și activarea Bluetooth-ului din telefon, se realizează conexiunea cu DreamColor for TV. În noul ecran din aplicație, apăsăm pe butonul de setări (cele 3 puncte pe Android din dreapta sus) iar apoi ne ducem la Calibration, unde va trebui să apăsăm pe singurul buton disponibil.

Calibrarea se face cu TV-ul închis și cu lumina din cameră aprinsă. În timpul calibrării pe o rază de un metru în jurul televizorului nu ar trebui să existe mișcare. Calibrarea se va termina în momentul în care toată banda este aprinsă și de culoare verde.

Aplicația de mobil

După cum am spus mai sus, ca și aplicatie de mobil se poate folosi iHomentLight.

Din aplicație se pot face următoarele:

 • aprindere/închidere Dreamcolor for TV
 • setare luminozitate
 • selectare mod

Moduri disponibile în aplicație:

 • Music – după cum îi spune și numele, acesta este dedicat pentru muzică. În momentul selectării, luminile se sincronizează cu sunetele din jur. Este foarte sensibil la sunete și răspunde foarte bine. Avem aici mai multe tipuri de lumini:
  • Energic
  • Rhytm
  • Spectrum
  • Rolling
 • Video – acest mod se folosește de camera instalată pe TV, si va crea o lumină ambientală în funcție de ce este afisat pe display. Cel puțin in teorie. Vom discuta mai încolo despre acest lucru. Aici avem din nou multe setari:
  • Part: banda se poate aprinde în mai multe culori în același timp
  • All: banda se aprinde în culoarea care este văzută ca predominantă.
 • Color – cu acest mod putem forta luminile să aibă o anumită culoare.

Aceste moduri le-am enumerat în mare, existând și mixuri între ele și viteza de răspuns care poate fi setată.

În ecranul principal al aplicației, lângă starea acesteia îmi apare un mesaj care mă anunță că există un update pentru aceasta. La apăsarea butonului „Update” primesc eroare pe Android. Am reușit să fac update de pe iOS, dar pentru acest update voi scrie un capitol separat.

De asemenea, am primit o altă notificare în care am fost anunțat că există o altă aplicație adusă la zi, prin care se poate controla DreamColor for TV, dar nu am reușit să o fac să se conecteze cu dispozitivul nici pe Android, nici pe iOS. Această aplicație este Govee Home.

Reproducerea culorilor și timp de răspuns

DreamColor for TV/LED Lighting for TV funcționează foarte bine în mod Music și Color. În schimb, în modul Video, am întâlnit următoarele probleme:

 • 3 LED-uri care răspund într-un mod foarte random. Uneori sunt închise, uneori sunt verzi, uneori sunt roșii, alteori albastre. Țin să menționez că acestea nu își schimbă starea, decât dacă schimb modul din aplicație. Ele sunt cele de pe banda laterală din stânga TV-ului.
 • culoarea pielii personajelor dintr-un film este redată prin culoarea roșie, deși aceasta nu e roșie deloc.
 • dacă viteza de schimbare a culorilor este pe Dynamic, uneori avem niște pulsații rapide de culoare rosie. Acestea se întâmplă destul de des, și sunt deranjante, distrăgând atenția.
 • de foarte multe ori, culorile nu sunt recunoscute, și intră culoare default (un albastru deschis)

Ca și timp de răspuns, aceasta, din punctul meu de vedere răspunde relativ ok, având în vedere că se folosește de o cameră video, și nu preia imaginea prin hdmi. Totuși, să nu credeți că la un film de acțiune se schimbă culoarea în timp real, sau are timp să recunoască culoarea și să o redea prin bandă.

Preț

Ca și preț aceasta se poate achiziționa în acest moment la ~400RON. Nu este cel mai performant Ambilight, dar prețul DreamColor for TV este destul de ok în comparație cu Dreamscreen spre exemplu, care costă aproximativ 300EUR.

Update-ul din aplicaţie

După cum spuneam şi mai sus, pentru a face update la o nouă versiune, trebuie să ai aplicaţia instalată pe mobil. Am întâlnit comportamente diferite ale aplicaţiei, în funcţie de sistemul de operare folosit.

Din aplicaţia de pe Android

Acest update nu se poate face de pe Android, primind eroare în aplicaţia iHomentLight. În aplicaţia Govee Home, DreamColor for TV nu este văzut.

Din aplicaţia de pe iOS

Aplicaţia iHomentLight este optimizată mai bine pe iOS, dar acest lucru nu este tocmai bun. De ce? Funcţionează să faci update din aplicaţie, dar comportamentul DreamColor for TV este dubios la început, şi inexistent apoi.

Cum a decurs update-ul?

Update-ul pare să fi stricat dispozitivul. Acesta se comportă din ce în ce mai rău. Tot ce am făcut după update şi comportamentul benzii din acest timp le găsiţi mai jos. Totul s-a întamplat pe parcursul a cel puţin o oră. Nu am mai calculat testele făcute a 2 a zi, încercând să ne dăm seama dacă merge „reparată”.

 1. Instalarea a avut loc cu succes
 2. DreamColor for TV se restartează
 3. Dispozitivul nu mai răspunde în mod video
 4. Schimbare moduri, să vedem dacă reacționează după update. Totul funcțional, mai puțin Video mode
 5. Poate s-a decalibrat. Relipim stickerele pentru calibrare, și pornim procesul.
 6. După 5 minute, calibrarea care ar trebui să dureze 60 secunde încă este în progress. LED-urile nu sunt nici roșii cum scrie în manual nici albastre cu un colț verde cum se întâmpla la noi în timpul acestui proces. Acestea sunt stinse.
 7. Procesul de calibrare nu se mai termină.
 8. Restartare aplicație de Android.
 9. Aplicația de Android nu se mai poate conecta prin bluetooth la dispozitiv. Aplicatia de iOS, de aceasta dată se comportă identic cu cea de Android.
 10. Încercăm conectarea din aplicația Govee Home, pe ambele OS-uri. Ambele se comportă identic: dispozitivul este văzut în aplicație, după update, dar rămâne în state-ul „connecting”
 11. Restartăm DreamColor for TV. Acesta se aprinde și se comportă identic cu prima instalare. Pare că vrea să inceapă să se calibreze.
 12. LED-urile sunt stinse, îl mai lăsăm, poate e pornit procesul de calibrare.
 13. Realizăm că nu se întâmplă de fapt nimic. LED-ul de pe controller este încă aprins, deci avem tensiune în acesta.
 14. Restartăm din nou controller-ul. LED-urile nu se mai aprind absolut deloc.
 15. Dispozitivul nu mai răspunde. Din iHomentLight și Govee Home nu ne mai putem conecta la dispozitiv.
 16. Deschis tichet la adresa http://suportlcd.allview.ro/ și înarmare cu răbdare.
 17. Au trecut mai bine de 24h de când am deschis acel tichet pentru support și nu am primit niciun răspuns. Am deschis unul şi pe http://ticket.allview.ro/, poate cei de la acel departament nu se ocupă de aceste solicitări.

Vom updata lista de mai sus în funcție de acțiunile care sunt luate în viitor.

Concluzie

În concluzie dacă aș fi știut exact ce produs primesc în momentul în care am făcut comanda, nu aș mai fi plasat-o. Dacă nu aş fi avut problema critică de la update, aş fi recomandat-o pentru sincronizarea acesteia cu muzica. Pe partea de video nu făcea față într-un mod care să conteze pentru noi înainte de update. După acesta nu ştim momentan cum funcţionează. Dacă vreți o bandă pentru lumină de fundal statică, puteți achiziționa Yeelight Lighstrip Plus care are și scene sau o simplă bandă LED, fiind mult mai ieftină, şi neriscând să nu mai funcţioneze.

Am dat nota 2, din cauza faptului că produsul nu mai este funcţional după mai puţin 10 zile. Am pierdut timp dedicat altor recenzii pentru o problemă care pentru moment pare iremediabilă pentru consumator. Nu am dat 1, datorită sincronizării cu muzica, care la mine funcţiona excelent, până la update.