Google Home Mini este asistentul cel mai discret și cel mai accesibil ca preț din gama Google Home.

De ce Google Home Mini?

După cum am precizat și mai sus, există mai multe variante de boxe Google:

  • Google Home
  • Google Home Max
  • Google Home Hub
  • Google Home Mini

Varianta Mini, după cum îi spune și numele este cea mai discretă dintre toate.

Datorită dimensiunilor sale reduse, Google Home Mini poate fi foarte ușor inclus în peisaj, ca o simplă decorațiune sau poate fi ascuns prin alte locuri.

Nu doar dimensiunea este un avantaj al acestui model, ci și prețul. Google Home Mini deține aceleași funcții ca și celelate produse din aceeasi generație, însă diferenta de preț în momentul review-ului între varianta Mini si cea de baza este de 500 RON.

Construcție și design

Google Home Mini este un difuzor sub formă de sferă aplatizată. Partea superioară este acoperită cu un material textil. Tot în partea superioară se regăsesc 4 LED-uri ce sunt aprinse atunci când asistentul este activ.

Butoanele de control volum sunt sub formă de senzori pe bază de atingere. Aceștia se regăsesc în partea dreaptă și stângă a boxei. Cu o simplă atingere, volumul se poate modifica. În timpul reducerii/creșterii volumului, cele patru LED-uri se vor stinge sau aprinde, acestea fiind un indice.

Jumătatea inferioară este alcătuită din policarbonat. Aici se regăsește portul micro-USB pentru alimentare. Învecinat cu el se regăsește și butonul de comutare a microfonului on/off. Baza acesteia este dintr-un material cauciucat, care o face să aibă un grip foarte bun pe orice suprafață.

Google Home Mini nu deține niciun acumulator, în consecință trebuie ținut connectat la o sursă de alimentare pentru a funcționa.

Produsul poate fi regăsit pe 3 culori diferite: negru, gri și portocaliu.

Sunetul redat de Google Home Mini este foarte puternic avand în vedere dimensiunile acestuia. La volum 100%, sunetul este puțin distorsionat. Pentru o calitate medie a sunetului, volumul maxim de 75% – 80% este indicat pentru a asculta muzică.

Hei Google!

Odata ce ai achiziționat boxa inteligentă Google Home Mini, vei rosti cuvântul „Google” mult mai des decat ai strigat până acum cuvântul „mamă”.

Hei Google, Ok Google, Ok BooBoo și Hei BooBoo, sunt trei fraze ce trezesc la viață asistentul.

Configurare Google Home

Înainte de a conecta dispozitivul la o sursă de alimentare, descărcați aplicația Google Home, din App Store sau Play Store.

În cazul în care doriți să configurați dispozitivul de pe un sistem de operare iOS, faceți acest lucru în limba engleză. Adăugarea dispozitivelor în aplicația Google Home este foarte limitată dacă dispozitivul este setat în limba română.

După descărcarea aplicației Google Home puteți alimenta boxa, aceasta având pași foarte simpli de conectare. Odată ce conectarea dispozitivului a fost efectuată, puteti începe adăugarea în aplicație a celorlaltor dispozitive smart din casă (Google Chromecast, becuri inteligente etc).

Concluzie

Google Home Mini este un gadget foarte interesant datorită capabilităților sale de a controla dispozitivele smart. Folosind-ul cu un telefon cu Android și activând „Hei Google” ca și trigger vocal pentru telefon, poți controla boxa de oriunde din casă.


PRO

  • Preț redus
  • Design plăcut
  • Ușor de folosit

CONTRA

  • Lipsa meniului în limba română
  • Distorsiuni ale sunetului la volum maxim.