Google Home Mini

Review 4/5

Odată cu trecerea timpului tehnologia avansează din ce în ce mai rapid aducând noi metode de ușurare și simplificare a vieții oamenilor. Printre acestea se numara și Google Home Mini, o boxă portabilă inteligentă introdusă de americani în octombrie 2017.

Design

Spre deosebire de Google Home și Google Home Max, Mini are un design minimalist, cu margini rotunjite. Partea superioară este acoperită de un material textil în timp ce cea inferioara este formata dintr-un plastic mat ce oferă o bună aderență. Deși nu lasă de bănuit, materialul textil ascunde senzori ce permit utilizatorului mărirea/micșorarea volumului sau oprirea/pornirea sunetului.

În partea de jos găsim un port micro-USB, aparatul funcționând doar când este conectat la o sursă de curent. De asemenea, aici mai găsim și un buton de activare/dezactivare a funcționalității de ascultare a asistentului virtual. Boxa are 3 variante de culoare: negru, portocaliu si gri.

Utilizare Google Home Mini

Pentru a începe utilizarea boxei inteligente trebuie întai să descărcam si să instalăm aplicația Google Home disponibila atât în Appstore cât și în Play Store. După acest pas urmează configurarea boxei, explicată pas cu pas în aplicație.

Audio

Pe partea audio, Google Home Mini se descurcă onorabil pentru dimensiunile sale, dar nu poate concura la acest aspect cu celelalte dispozitive din familia Home sau cu boxe specifice pentru redarea audio. Astfel, aceasta are un volum ok, dar care la capacitate de peste 90% distorsionează suntetul.

Funcții

Deși Google Home Mini se diferențiază de versiunile standard și Max prin dimensiunile reduse dar și prin prețul mai mic față de cele două, boxa inteligentă de la Google nu pierde din funcționalitațile acestora înafara aspectului audio.

Astfel, interacționarea cu boxa inteligentă si asistentul virtual se realizează prin intermediul vocii începand cu una dintre frazele Hei Google, Ok Google, Hei Booboo sau Ok Booboo. Printre multitudinea de funcții putem enumera:

  • setarea de alarme, informațiile despre vreme, alcătuirea de liste de cumpărături, reminders, informțtii despre trafic, planificarea calendarului
  • redarea de conținut audio prin intermediul aplicațiilor cu suport Google (Spotify, Youtube Music, iHeartRadio, TuneIn, Google Play Music)
  • redarea ultimelor știri (nu pot fi setate surse din Romania din cauza lipsei suportului pentru limba romana)
  • răspunsuri la întrebari din diferite domenii precum finanțe, sport și calcule matematice utilizând motorul de căutare propriu al americanilor

Smart Home

Pe partea de smart home Google Home Mini îți poate ușura viața conectându-se la alte dispozitive smart precum becuri inteligente, termostat, încuietori inteligente etc. Printre acestea se numara și prizele inteligente Vhub. Acestea au fost prezentate și testate de noi, fiind foarte mulțumiți. De asemenea, dacă dispui de un smart TV sau de un Chromecast, cu ajutorul boxei americanilor îți poți controla televizorul.

Pe lângă mulțimea de dispozitive inteligente compatibile, printre avantajele Google Home Mini se numără și suportul pentru mai bine de 1000 servicii. Printre acestea, se regăsesc Spotify, Youtube Music, HBO Now, Google Play Music etc.

Concluzie

Cu un design plăcut și subtil ce nu trădeaza pachetul impresionant de functii dar și cu un suport considerabil pentru dispozitivele smart, Google Home Mini este una dintre variantele pe care le recomandăm dacă sunteți în căutarea unei boxe inteligente.

PRO

  • Preț avantajos
  • Design minimalist
  • Pachet impresionant de funcții și servicii
  • Suport pentru mai mult de 10,000 de dispozitive inteligente

CONTRA

  • Sunet distorsionat la volum maxim
  • Lipsa limbei române în cadrul asistentului Google
Boxa Google Home Mini, Voice control, Google Assistant, WiFi, Bluetooth (Negru)
Vezi produs
Magazin: evomag.ro

Student, cu o scurtă experiență ca QA Tester, entuziasmat de tot ce inseamnă tehnologie. Pe erecenzii.ro testează produse smart-home și își expune părerile sub formă de articole