Cum să verifici ce distribui către Facebook?

How to

Timp necesar: 10 minutes.

Marile companii Facebook și Google ș.a. strâng informații cu caracter personal. Aceste informații pot fi: numele, data nașterii, mâncarea preferată, toate locurile pe unde v-ați plimbat sau numărul de telefon. Se poate ajunge și mai departe cu informațiile adunate dacă folosiți, de exemplu Google Assistant. Google poate afla când ați aprins/stins lumina, ce muzică ascultați și chiar și vocea. Ambele companii adună informații despre noi și în mod indirect, adică prin alegerile pe care le facem: la ce dăm “Like” pe Facebook sau în funcție de ce anume căutăm chiar pe Google sau la ce ne uităm pe Youtube.

Prelucrarea acestor date e folosită pentru a difuza anuțuri publicitare relevante. Facebook folosește datele în cadrul propriilor produse ( Messenger/ Instagram).

 1. Accesare Settings

  Pentru a vedea setările de pe pagina de Facebook e necesar să apăsați pe săgeata albă din dreapta sus.

 2. Selectare Ads

  În dreapta, aveți o coloană cu toate informațiile contului. Click pe Ads.

 3. Alegere tip de preferințe

  În pagina nou deschisă poți vedea 6 sectiuni. Vom trece prin câteva mai importante și le vom detalia in pasii urmatori. Oricare dintre pașii următori este opțional. Pentru a alege o anumită categorie de preferințe, trebuie doar să dai click pe aceasta.

 4. Interesele personale

  În această secțiune puteți găsi toate paginile de Facebook la care ai dat ‘Like’. Aceste pagini pot fi: hobby-urile, știri, activități, locuri sau evenimente. Pentru a șterge un interes, trebuie apăsat butonul „x”

 5. Agenții de publicitate și companii

  Aici sunt agențiile de publicitate și companii care au listat o reclamă targetată pentru tine. Pentru a ascunde anunțuri de la un anumit advertiser, trebuie să apăsați pe butonul „x”.

 6. Setările de publicitate

  Cel mai important tab este acela unde poți permite sau nu, atât Facebook, cât și unor agenții de publicitate să listeze reclame speciale din informațiile obținute din contul tău.

 7. Preferințe

  Dacă nu ai o problemă cu reclamele de pe Facebook, dar
  totuși reclamele din unele subiecte nu le accepți, le poti anula temporar sau permanent.

Inginer, pasionat de maşini, mari şi mici, boardgames şi un pic de tehnologie. Tehnologia există peste tot. Dar nu poţi să aduci maşina în casă (încă). Şi atunci îşi exprimă ideile despre orice tehnologie aici.