Cum setezi ecosistemul Xiaomi Mijia?

How to

Timp necesar: 10 minutes.


Ecosistemul Xiaomi Mijia este un sistem de senzori, conectați la un controller, numit și gateway sau hub. Cum setezi ecosistemul Xiaomi Mijia?

 1. Instalare aplicație Mi Home

  Pentru a începe setarea ecosistemului, ai nevoie de aplicația Mi Home. Se poate găsi în Google Play Store și în Apple Store. Din ea îți poți adăuga toți senzorii, și poți crea diferite scene, automatizându-ți astfel casa după bunul plac.

 2. Alegere regiune

  Aplicația instalata la pasul anterior funcționează pe mai multe servere, în funcție de tipul de device pe care îl ai. Trebuie să fii atent la alegerea zonei, în funcție de varianta ecosistemului deținut. Vom presupune că folosiți varianta de China. Aceasta va merge setată doar pe serverul China sau Mainland China, în funcție de versiunea aplicației.

 3. Logare/Creare cont în Mi Home

  Aplicația este pe bază de cont. Aceasta te ajută apoi la integrarea cu diferite servicii, dar nu numai. Dacă îți vei schimba device-ul după care o vei controla, nu trebuie decât să intri în cont, și toate datele tale vor fi acolo.

 4. Tap buton „+”

  După ce ne-am logat în aplicație, în dreapta sus vom vedea butonul +

 5. Alegere categorie „Household Security”

  În ecranul nou deschis, vom avea o listă de categorii în partea stângă, iar în dreapta vom vedea produsele ce se pot adăuga în aplicația Mi Home și fac parte din acea categorie. Tot ce trebuie să faci, este să dai Tap pe categoria „Household Security”.

 6. Resetare Gateway

  Pentru a te putea conecta la controller, dispozitivul de pe care faci setupul trebuie sa aibă bluetooth-ul pornit, iar hubul trebuie resetat. Pentru a face acest lucru, trebuie să ții apăsat timp de 5 secunde pe singurul buton de pe device. Acesta va trebui sa aibă lumina de culoarea galbenă și să înceapă să pâlpâie.

 7. Selectare dispozitiv

  După finalizarea scanării ar trebuie să apară pe ecran, într-o listă, dispozitivul ce trebuie conectat. Va trebui să îl selectăm și să apăsăm pe butonul Finish

 8. Verificare senzori

  După adăugarea hub-ului, verificăm dacă acesta apare pe prima pagină a aplicației. Cel mai probabil acesta a setat și toți senzorii cu care a venit la pachet.

Cum setezi ecosistemul Xiaomi Mijia mai departe?

Dacă nu au fost adăugați toți senzorii care au venit la pachet cu ecosistemul, trebuiesc reluați pașii începând cu al 3 lea. Se schimba doar categoria și dispozitivul ales.

Pot adăuga și alți senzori, în afară de cei veniți în pachet?

Sigur, în aplicația Mi Home pot fi adăugați foarte mulți senzori. Eu am adăugat și becurile yeelight și banda led, iar apoi am sincronizat aplicația cu Google Home, pentru a putea controla și vocal device-urile Yeelight.

IT-ist pasionat de tehnologie și tot ce înseamnă smart home. În timpul liber testează diferite produse și își filmează/scrie părerile prin diferite locuri. Mai este pasionat și de board games.