Huawei a pierdut accesul la Android & Google

Noutăți

UPDATE: Huawei și Google au dat un răspuns cu privire la situație, și ambele ne asigură că update-urile de securitate vor fi trimise în continuare.

Cum Android este un OS open-source, Huawei poate, teoretic, să folosească update-urile publice ale Android, care vor include și Android Q.

Totuși, pierderea accesului la Google Play Store, care pentru mulți useri este foarte important, și delay-ul update-urilor de securitate, va afecta compania. Trebuie să ținem cont ca Google Play Store poate fi instalat pe orice dispozitiv cu Android, chiar dacă nu vine default cu el.

De asemenea, lansarea Honor 20, nu va fi afectată.

Articol original: Conform Reuters, Alphabet, firma părinte a Google a suspendat colaborările cu Huawei, care au ca obiect de interes orice ține de hardware, software și alte servicii, mai puțin cele care au licențe open source.

Huawei, dar și alte firme din China, au fost adăugate pe o listă neagră de către guvernul US, care le interzice acestora să încheie afaceri cu orice firmă americană fără aprobarea guvernului.

Așadar, este încă neclar dacă Huawei va primi doar update-uri critice de securitate după ce acestea vor fi făcute publice prin programele open source sau nu. Aceste update-uri afectează utilizatorii de telefoane P30 Pro, P30, Mate 20 Pro, Mate 20 ș.a.m.d. Pe lângă faptul că aceștia au pierdut licența Android, nu vor mai putea folosi nici aplicațiile Google:

  • Google Play Store
  • GMail
  • Youtube
  • Google Chrome s.a.

Aceste aplicații vor dispărea de pe noile device-uri Huawei.

Utilizatorii actuali de dispozitive Huawei, care au acces la Google Play Store vor putea, în continuare, să descarce update-uri la aplicațiile Google, acestea venind direct prin Google Play Store, și nefiind lansate de către Huawei, cum se întâmplă cu update-urile la sistemul de operare.

Nu este clar ce se va întâmpla cu Huawei Honor 20, care era planificat să se lanseze în data de 21 Mai în Londra.

Huawei lucrează din anul 2012 la un sistem de operare, care spun ei că a fost creat ca backup, exact din acest motiv. În perioada aceea au început să aibă probleme cu USA.

IT-ist pasionat de tehnologie și tot ce înseamnă smart home. În timpul liber testează diferite produse și își filmează/scrie părerile prin diferite locuri. Mai este pasionat și de board games.