Hyphen – căști premium wireless

Review 3.3/5

Căștile wireless sunt din ce în ce mai căutate, acestea ajutându-ne foarte mult pe partea de cable management sau mai bine zis lipsa lui. Am mai discutat în trecut în articolele cu Jabra Elite 65t și JBL Free X despre aceste avantaje. Cei de la Rolling Square, au adus pe piață produsul Hyphen, proiect ce a fost început pe platforma Indiegogo.

Hyphen – căști premium wireless
Vezi produs
Magazin: IndieGoGo

Specificații

ConectivitateBluetooth 5.0
Greutate55g
Durata de viață a bateriei~4h
Timp de încărcare~35min

Design

Căștile Hyphen vin într-o cutie neagră cu cele două căști desenate. În interior găsim dock-ul propriu-zis al căștilor într-o folie de protecție. Separat alături de dock este și cablul de încărcare și cateva eartips de rezervă.

Încărcătorul wireless vine într-o cutie asemănătoare. Acesta este încadrat de un suport, iar dedesubt este cablul de alimentare microUSB.

Prima impresie

Prima dată când îți pui căștile în ureche ai o senzație foarte plăcută. Căștile sunt ușoare și izolează foarte bine zgomotul de fundal, ele fiind chiar și nepornite.

Prima conectare cu telefonul

Conectarea căștilor este foarte simplă. În momentul în care acestea sunt scoase din dock, tot ce trebuie să faci este să faci pair în telefon cu ele, ajutându-te de bluetooth.

La noi, totuși, acest proces nu a dat roade, trebuind să și restartăm căștile. După acest proces de reset am putut să ne conectăm în mod normal.

Pașii pentru resetare:

 1. oprire bluetooth la telefon.
 2. se scoate din cutie casca stângă și se așteaptă un minut.
 3. după ce trece acel minut trebuie apăsat de 5 ori pe zona tactilă de pe casca stângă.
 4. se scoate din cutie casca dreaptă.
 5. de această dată nu mai trebuie să așteptăm un minut și apăsăm direct de 5 ori pe aceeași zonă tactilă.
 6. pornim bluetooth-ul la telefon și facem pair cu căștile.
 7. căștile sunt gata de folosire.

Utilizarea Hyphen

În prima zi când le-am folosit în oraș, eram în drum spre birou. S-au conectat ușor și rapid. Mi-am pus muzică. După câteva momente au început să se deconecteze de la telefon pe rând, mai mult casca dreaptă decât stângă. Funcția „Noise reduction” este foarte bună, la metrou nu auzeam anunțul de închidere a ușilor.

Greutatea lor mică și designul modernist le fac confortabile în ureche, eu ascultând muzică cu orele. După 4 ore de ascultat muzică, s-au descărcat. Le-am pus în dock-ul lor și în 30 de min s-a încărcat casca stângă, iar casca dreaptă a durat puțin mai mult, în jur de 40 de min. La rândul lui, dock-ul se încarcă atât prin fir cât și wireless.

Conexiunea cu telefonul se realizează aproape instant. Ele fiind gata să îți redea sunetul imediat.

Faptul că pot fi controlate prin „touch control” le face să fie și mai usor de folosit. Cu o simplă apăsare pe una din căști se realizează o acțiune predefinită.

FuncțiaTouch control
Play/pauseo apăsare
următoarea melodiedublă apăsare casca dreaptă
melodia anterioarădublă apăsare casca stângă
activare asistent vocaltriplă apăsare
mărire volumapăsare lungă casca dreaptă 2 sec
scădere volumapăsare lungă casca stângă 2 sec
răspuns/închis apelo apăsare
apelant ocupato apăsare lungă 2 sec
pornit căștile manualo apăsare lungă 2 sec
oprire căști manualo apăsare lungă 5 sec

Am întâmpinat însă, mici dificultăți la început din cauza zonei tactile. În momentul în care doream să verific dacă acestea sunt ok în ureche, puneam din greșeală pauză la muzică. Dar pe parcurs m-am obișnuit și acest lucru nu mi s-a mai întâmplat.

Un mic dezavantaj e lipsa funcției „hear through” sau „pass through”, depinde de producător. Această funcție ți-ar fi permis să asculți ce se întâmplă în jurul tău fără să oprești muzica. Lipsa acestui feature te poate face, să zicem, mai atent la tot ce te înconjoară prin celelalte simțuri.

În apel, căștile s-au comportat decent în vant. Am avut un moment când pe lângă mine a trecut un tramvai și atunci interlocutorul meu nu m-a auzit deloc din cauza zgomotului prea mare. Totuși, redarea muzicii este la o calitate înaltă, reusind să scoata un sunet foarte clar cu un bass ok, chiar și la volum maxim. Acest lucru face să nu ne deranjeze așa mult lipsa unei aplicații de mobil.

Un alt minus este lipsa funcțiilor de pauză/oprire în momentul în care o cască este scoasă din ureche.

Concluzie

În concluzie, căștile Hyphen au un sunet foarte bun, dar nu le putem recomanda din cauza deconectării frecvente în timpul mișcării. Dacă totuși vrei să le folosești la birou, unde nu faci prea multă mișcare și le ții conectate la un dispozitiv care este aproape, ar putea să fie de interes.

PRO

 • Sunet bun
 • Design ergonomic
 • Confortabile în ureche

CONTRA

 • Deconectări frecvente
 • Lipsa funcției "Hear through"
Hyphen – căști premium wireless
Vezi produs
Magazin: IndieGoGo

Inginer, pasionat de maşini, mari şi mici, boardgames şi un pic de tehnologie. Tehnologia există peste tot. Dar nu poţi să aduci maşina în casă (încă). Şi atunci îşi exprimă ideile despre orice tehnologie aici.