Încărcător wireless auto – 70Mai de la Xiaomi

Review 3.7/5

Mobilitatea este un lucru căutat în ziua de azi. Majoritatea timpului e în grabă în viața noastră. Cel mai folosit device de fiecare dintre noi este telefonul mobil, iar acesta oricât de nou ar fi nu are o baterie care să țină la nesfârșit. La un moment dat tot ai nevoie să îl încarci. Se întâmplă să uiți încărcătorul acasă sau să îl pierzi. Cea mai simplă metodă prin care să îți încarci telefonul și să nu depinzi de cabluri e să folosești încărcătoare wireless, fie acasă/birou, fie în mașină.

Specificații

Dimensiuni 96.8 x 105.8 x 58.8 mm
Alimentare 5V 2A / 9V 1.6A
Ieșire 5Watti max sau 10Watti max
Prindere Automată – gravitațională
Protecții Protecție baterie, protecție supracurent, protecție la temperaturi înalte
CompatibilitateOrice telefon

Design

Ca mai toate produsele celor de la 70Mai, vin în cutii simple negre. Înăuntru găsim corpul încărcătorului wireless și cablu de alimentare. Alături de încărcătorul wireless auto primiți și două monturi de bord. Acestea sunt ușor de conectat cu încărcătorul. Încărcătorul wireless auto are corpul din aliaj de aluminiu, acesta fiind bun pentru a degaja căldura generată de telefon și de încărcătorul în sine. Sistemul de prindere în trei puncte al telefonului funcționează pe baza gravitației. Ceea ce înseamnă că telefonul va sta bine în suport. Brațele au la baza un material care nu permite ca telefonul să fie zgâriat.

Portul de alimentare este situat în spatele dispozitivului, iar lângă acesta este și un led.

Încărcătorul wireless auto 70Mai este unul certificat Qi. Asta înseamnă că este capabil să recunoască tipul de telefon și îi poate furniza energia necesară în funcție de model, spre exemplu pentru modele Apple furnizează maxim 7,5W, iar pentru modele ce rulează Android poate oferi până la 10W. Acesta are protecții la supracurent sau la temperaturi înalte. Partea a certificării Qi este și FOD(foreign object detection), adică recunoașterea telefonului sau a altor obiecte metalice plasate în raza de acțiune a bobinelor inductive.

Utilizarea

Alegeți montura, dar înainte de asta poziționați inelul de plastic pe spatele încărcătorului apoi veniți cu montura și fixați-o în bord. Sincer, mie mi se pare un pic cam mare și puțin instabilă. Înaintea poziționării în grila de aerisire a mașinii, cuplați cablul de alimentare, deoarece e incomod să o faceți invers. După toți pașii aceștia ar trebui să vedeți pe spatele device-ului ledul de care spuneam mai sus de culoare verde care își afișează culoarea constant. După plasarea telefonului și începerea procesului de încărcăre, ledul își păstrează culoarea dar de data asta pulsează.

Noi l-am testat cu un Huawei Mate 20Pro și încarcă destul de greu, adică a încărcat 1% în 12 minute în condițiile în care telefonul nu era folosit (apel sau Waze). Dar cu avantajul de a nu mai lega telefonul cu fire în mașină și mobilitatea obținută tot câștigă în fața încărcătoarelor clasice.

Mi se pare puțin cam mare în bordul mașinii și cu toate ca telefonul stă fix în suportul dispozitivului, oferă o senzație de nesiguranță. L-am și forțat puțin și telefonul a stat între cele trei puncte de fixare fără probleme.

Concluzie

În concluzie, încărcătorul wireless auto – 70Mai de la Xiaomi își face treaba pentru care a fost conceput. Atâta timp cât ai mobilitate și utilitate într-un produs de clasa medie, acesta va avea succes.

Suport Incarcator auto wireless Xiaomi 70MAI, certificat QI, fast charging, 10 watti, aliaj aluminiu
Vezi produs
Magazin: v39.ro

Inginer, pasionat de maşini, mari şi mici, boardgames şi un pic de tehnologie. Tehnologia există peste tot. Dar nu poţi să aduci maşina în casă (încă). Şi atunci îşi exprimă ideile despre orice tehnologie aici.