Pacea în bătălia cablurilor de încărcare Micro USB, USB C și cablu lightning poate fi adusă prin intermediul încărcătoarelor wireless. Acestea sunt compatibile cu absolut orice device care suportă încărcare fără fir. Unul dintre împăciuitorul acestei bătălii este încărcătorul Xiaomi ZMI CN.

Cutie originala Xiaomi ZMI CN

Specificații Xiaomi ZMI CN

Încărcătoarele wireless oferă comoditate utilizatorilor de smartphone-uri, și nu numai. Acesta poate fi plasat pe birou, noptieră ș.a.m.d., oferind posibilitatea de a încărca telefonul, ceasul sau căștile doar prin plasarea acestora pe dispozitiv, fără a mai fi nevoie de introducerea vreunei mufe de încărcare în device. Prin intermediul acestui dispozitiv putem pleca oricand la drum fără grija bateriei, telefonul fiind mereu încărcat.

Alimentarea încărcătorului este realizată prin intermediul cablului cu mufă de alimentare USB type-C. Cablul de alimentare necesar încărcătorului wireless este inclus în pachet, dar adaptorul pentru priză nu.

Xiaomi ZMI CN

Încărcătorul Wireless Xiaomi este unul quick charge ce poate încărca dispozitivele compatibile cu wireless charging, cu până la aproximativ 9W. Acest apogeu al incărcării poate fi atins doar în cazul în care i se atașează priza potrivită.

Pentru că nu toți deținem un încărcător fast charge sau modele de telefoane ce suportă acest lucru, am decis să folosesc un tip de încărcător clasic ce este prezent în cutia oricărui telefon.

Folosind Xiaomi ZMI CN, pentru încărcarea unui Iphone 8 Plus am obținut un timp de încărcare cu o medie de 3 ore pentru un procent al bateriei de 100%. Timpul obținut a fost o medie a mai multor încărcări efectuate de-a lungul testelor. Procentul de start al încărcării a fost cuprins între 3% – 10%.

Încărcătorul beneficiază de protecție la supraîncălzire, protecție la supratensiune, precum și protecție la scurt circuit.

Ledul de stare

Alimentatorul wireless este capabil să detecteze obiectele ce sunt plasate pe el, semnalizând dacă încărcarea este oprită sau dacă este activă, prin intermediul unui led de stare.

Ledul de stare este dispus pe marginea încărcătorului, în vecinătatea mufei de încărcare. Acesta este vizibil doar dacă telefonul este dispus paralel cu el. În cazul în care încărcarea este activă, acesta va semnaliza albastru.

Xiaomi ZMI CN – incarcare

Daca pe suprafata încărcătorului sunt plasate obiecte de metal, acesta este capabil să detecteze acest lucru, oprind alimentarea cu energie, iar ledul de stare va indica culoarea roșie.

Ledul de stare va fi stins în cazul în care acesta nu alimentează niciun dispozitiv.

Amplasarea discretă a acestuia, nu este tocmai un lucru foarte plăcut, deoarece acesta nu este vizibil tot timpul.

Design

Materialele din care un produs este construit semnalizează dacă acesta este un produs premium sau nu. După cum este bine cunoscut, la construcția dispozitivelor premium sunt folosite două materiale ce oferă o durabilitate și un aspect plăcut, acestea fiind sticla si aluminiul.

Xiaomi ZMI CN este construit din cele două materiale specificate mai sus (sticla si aluminiu), oferind un aspect premium, modern.

Partea superioară a încărcătorului, cea de contact cu telefonul, este alcătuită din sticlă securizată rotunjită pe margine, cunoscută și sub numele de sticlă 2.5D.

Corpul încărcătorului este alcătuit din aluminiu de culoare neagră. Tot în corpul încărcătorului se află și mufa de încărcare USB type-C.

incarcatorul Xiaomi ZMI CN

Lungimea de 89mm și înălțimea de 1.7mm face ca dispozitivul să fie unul foarte discret. Încărcătorul poate fi transportat foarte ușor de la birou acasă sau în alte destinații, acesta fiind și foarte ușor, având o greutate de doar 83 de grame.

Concluzii

Încărcătorul Wireless Xiaomi ZMI CN este un produs capabil să satisfacă nevoia de încărcare a oricărui utilizator de device-uri compatibile cu încărcarea wireless. Aș fi vrut să văd în pachet și un adaptor pentru priză cu fast charging, deoarece aș dori să folosesc încă de la început capabilitățile maxime ale produsului, fără a mai fi nevoie de alte costuri suplimentare, pe lângă achiziționarea încărcătorului.

Acest produs a fost primit în teste de la magazinul online v39.ro.

PRO

  • capabilități de fast charging

CONTRA

  • lipsa prizei de alimentare din pachet

Acest produs a fost primit în teste de la magazinul online v39.ro. Poți beneficia de o reducere de transport pe site-ul acestora, folosind codul O4NS