Jabra Elite 65t – True Wireless Earbuds

Review 4.7/5

În ultima perioadă, au devenit mult mai populare și în România căștile trully Wireless. Diferența dintre acestea și vechile căști wireless, este că ele nu au absolut niciun fir. Celelalte au diferite cablaje, multe să lege căștile între ele. Exemple de căști true wireless sunt JBL Free X, Jabra Elite 65t, Apple AirPods, s.a.m.d.

Dacă am spune că Apple AirPods au fost primele de pe piață, ar fi o minciună, dar le voi acorda credit pentru faptul ca au adus aceasta categorie în atenția clienților. De atunci, foarte mulți producători pun accent pe crearea de trully wireless earbuds.

În trecut am scris un articol despre JBL Free X, iar astăzi facem un review la Jabra Elite 65t.

În România, compania Jabra nu este foarte cunoscută, deoarece oamenii preferă să cumpere brandurile. Un Samsung/Apple cântărește mult mai mult în ochii românilor. Adevărata întrebare, este dacă merită să îți cumperi căști Apple/Samsung, în locul celor de la Jabra.

Jabra, este o companie fondată în anul 1983, fiind specializată pe partea audio. Ea a fost achiziționată de G.N. Audio, divizie a G.N. Group, cea din urmă aflându-se pe piață din 1869.

Cu ce vin la pachet

Cutie originală Jabra Elite 65t

Vin într-o cutie destul de mare, dar cum începi să despachetezi, realizezi că sunt de fapt foarte compacte. La pachet cu acestea găsești:

 • carcasă, care pe lângă faptul că ajută la transportul lor, mai joacă rol și de încărcător portabil.
 • încărcător micro-USB
 • 2 seturi de dopuri

Design

Jabra Elite 65t, are 4 microfoane, care ajută foarte mult la noise cancelling, dar și la funcționalitatea „HearThrough”. Acest feature, odată activat, te lasă să auzi ce se întâmplă în jur, fără să oprești muzica sau să îți dai jos o cască din ureche. Am mai întâlnit această tehnologie și la Sony 1000X, dar sunetul nu părea atât de natural, comparativ cu ce testăm astăzi.

Ele sunt foarte confortabile, și oricât de mult ai încerca să le faci să cadă din ureche, nu vei reuși acest lucru. Izolează foarte bine, având Passive Noise Cancelling. După cum spuneam, vin la pachet cu alte TODO, care, daca cele standard nu ți se potrivesc, le poți schimba foarte ușor. Eu nu a trebuit să pun altele, cele standard potrivindu-se perfect.

Pe fiecare cască, avem butoane de control, astfel:

 • casca stângă, 2 butoane cu următoarele funcții
  • control volum (1 tap)
  • navigare între melodii (1 tap de lungime medie, până se aude un click)
  • închidere/aprindere cască (1 tap mai lung, până se aude și cel de-al doilea click)
 • casca dreaptă, 1 buton cu următoarele funcții
  • play/pauză sau răspundere/închidere apel (1 tap)
  • activare/dezactivare funcție HearThrough (2 tap-uri)
  • asistent virtual (1 tap puțin mai lung)
  • închidere/aprindere cască (1 tap de lungime medie)
  • bluetooth (1 tap lung)
Controale Jabra Elite 65t

Carcasa este foarte compactă, aceasta putând fi ținută și în buzunar. Căștile se încarcă cu ajutorul ei, iar ca feedback de încărcare avem 2 LED-uri:

 • LED-ul din interior: ne spune nivelul bateriei căștilor.
 • LED-ul din exterior: arată nivelul bateriei carcasei, dacă este un update de firmware în progres, sau dacă încarcă în acest moment.

Culorile LED-urilor sunt de la roșu la verde, pentru a ne spune cam cât de multă energie mai avem. O altă culoare pe care am întalnit-o este violet. Când aceasta era prezentă, un update era în desfășurare.

Performanță

Conectarea la telefon este foarte rapidă. După ce ai scos căștile, până să ajungi să o pui la ureche pe prima, deja sunt conectate. Senzorii răspund foarte rapid, dovadă fiind faptul că pune stop foarte repede la tot în momentul în care iti dai jos una dintre căști (oricare).

Sunetul Jabra Elite 65t mi se pare unul de foarte mare calitate, singurul downside pe care l-am observat este că bass-ul nu se aude cum mi-aș dori eu. Dar aici problema este că la birou folosesc o pereche de căști over ear, de la Audio Technica, care sunt foarte bune pe partea de bass. Aici vine în ajutor aplicația, care are un equalizer, după cum se poate vedea mai jos.

Din aplicație, îți mai poți seta 3 moduri, fiecare cu setările lui, pentru a putea face switch ușor între ele. M-au ajutat cele predefinite, căci m-a făcut să înțeleg cum le pot folosi. Modul Commute îl folosesc la metrou, modul Focus la birou, iar cel standard în rest.

Asistentul virtual mi se pare că răspunde destul de greu, în comparație cu Google Home. Cand ajungem la această categorie, cu Jabra Elite 65t ai posibilitatea să alegi ce asistent ți se potrivește. Are Alexa built-in, dar poți alege să îl folosești pe cel pe care îl are device-ul cu care le folosesti (Google Assistant/Siri)

Pe partea de video, are un mic delay la început. Uneori reușește să recupereze, dar în cele mai multe cazuri nu, și poți observa diferența dintre video și sunet. Nu este mare, dar este prezentă.

Căștile se mai pot folosi și separat, nu trebuie să le ai pe ambele conectate în același timp.

HearThrough

Funcția HearThrough este foarte bună în locurile care nu sunt agitate. Poți distinge tot ce se întâmplă în jur cu ajutorul ei. În schimb, în zonele foarte aglomerate (ora de vârf la metrou Victoriei, spre exemplu), fiind foarte multă gălăgie, nu prea poți distinge mereu din ce parte se aude un anumit zgomot.

Autonomie

Jabra Elite 65t se laudă cu o autonomie de 15 ore, daca sunt folosite cu case-ul de depozitare. Mai precis, Jabra spune că ele țin 5 ore, iar case-ul le mai încarcă de 2 ori complet. În testele mele, media de ascultare la căști se află undeva la 4 ore și 10 minute, fără să le stochez în carcasa în tot acest timp. Încărcarea bateriei se face foarte rapid, în o oră ajungând la 100%.

Dock-ul de reîncărcare, are si el un mic minus, neavând magnet. Până te obișnuiești cu depozitarea acestora în carcasă, este posibil să le scapi, dacă nu ești atent.

Concluzie

Deși sunt de ceva timp pe piață, Jabra Elite 65t sunt în continuare unele dintre cele mai bune căști din categoria trully wireless earbuds. Dacă ar fi să mă întrebați dacă merită cumpărate, categoric aș spune da. În comparație cu Apple AirPod, Galaxy Icon X (2018) sau Sony X1000, sunt cu mult peste la performanțe, funcții și calitate a sunetului.

PRO

 • Sunet foarte bun pentru trully wireless earbuds
 • Carcasă de dimensiuni foarte mici
 • Baterie decentă
 • Aplicație folositoare

CONTRA

 • Mic delay pe partea de video
 • Depozitarea nu este pe bază de magnet
 • Încărcare prin micro-USB
Casti Stereo Jabra Elite 65t, Bluetooth, Microfon (Negru/Maro)
Vezi produs
Magazin: evomag.ro

IT-ist pasionat de tehnologie și tot ce înseamnă smart home. În timpul liber testează diferite produse și își filmează/scrie părerile prin diferite locuri. Mai este pasionat și de board games.