JBL free X

Review 4/5

Salut JBL free X!

Toți ne-am săturat de cablul căștilor, care mereu găsește câte o modalitate de a se încurca atât de bine, încât să avem nevoie de până la aproape 2 minute de a le descurca.

Pentru că tehnologia căștilor wireless a evoluat semnificativ, am decis să ofer puțină încredere căștilor wireless de la JBL, mai precis „JBL Free X”. Daca sunteţi interesaţi de această categorie de căşti, noi recomandăm şi căştile Jabra Elite 65t.

JBL Free X

Conectivitate

Căștile se pot conecta atât la telefoanele smart, cât și la televizoarele care dețin un modul bluetooth.

Conexiunea este foarte simplă de făcut, deoarece căștile, odată scoase din dock-ul de încărcare, sunt gata de a se conecta cu telefonul prin intermediul bluetooth. Accesând meniul bluetooth de descoperire a noilor dispozitive, căștile vor fi regăsite sub numele de „JBL Free„.

In cazul în care dock-ul este descărcat, este nevoie să ții apăsat pe ambele căști, timp de 3-4 secunde, pentru a se conecta cu telefonul.

Odata ce căștile au fost împerecheate cu telefonul, nu este nevoie să repeți acest pas de fiecare dată pentru a te conecta la ele. Acestea se vor împerechea automat cu telefonul, ceea ce mie unul îmi place extrem de mult, deoarece doar le scoți, le pui în urechi, iar apoi te bucuri de muzică.

In decursul a 3 luni de folosință nu am întâmpinat niciodată vreun moment în care căștile să piardă legătura cu telefonul.

JBL Free X

Experienta cu JBL Free X

Din punct de vedere al performanței sonorizării, am descoperit în JBL Free X un sunet foarte clar. Bass-ul are o calitate peste medie, oferind o experiență plăcută. De aceea, dau un DA! pentru redarea sunetului.

În timpul apelurilor, doar casca din partea dreaptă (Casca marcata cu R), rămâne activă, căștile transformându-se într-un „Bluetooth de ureche” cum i se spune în popor.

Experiența conversațională cu JBL Free este foarte plăcută, dar doar pentru deținătorii acestora, deoarece interlocutorul va recepționa un sunet destul de neclar, microfonul captând zgomote din exterior. Nu recomand folosirea microfonului din căști pentru conversații foarte lungi.

Fiecare cască deține câte un buton, fiecare dintre acestea având una din următoarele funcții:

  • Butonul din partea dreaptă: Play/Stop; Răspunde/Încheie Apel
  • Butonul din partea stângă: Un click pentru a schimba melodia, dublu click pentru redarea melodiei anterioare.
  • Volumul nu se poate controla prin intermediul căștilor.
Casca JBL Free X

Confort și stabilitate

În interiorul pachetului se regăsesc diferite dimensiuni de cauciuc pentru a le înlocui pe cele standard, în funcție de dimensiunea urechii fiecăruia dintre noi.

În ceea ce privește confortul, căștile conferă o senzație normală, asemenea tuturor căștilor in ear.

Stabilitatea acestora este impresionantă, mulându-se foarte bine după forma urechii si nu am avut niciodată senzația că ar putea să cadă din ureche.

Dock-ul este foarte bine construit, acesta ținând căștile în interior cu ajutorul unui magnet, neputând să cadă din cutie.

Baterie și autonomie

Din punct de vedere al durabilității bateriei, am reușit să obțin 3 ore de redare a sunetului, la volum maxim, ceea ce mi se pare un timp destul de bun.

Dintr-o singură încărcare completă a dock-ului, căștile se pot reîncărca de 4 ori, fără nicio problemă.

Concluzie

JBL Free X sunt căști foarte plăcute din punct de vedere al redării sunetului, bateriei, cât și al confortului. Acestea sunt construite pentru a înlocui clasicele căști folosite pentru a asculta muzică pe drum sau la sală.

PRO

  • Sunet
  • Configurare rapidă

CONTRA

  • Microfon slab
  • Nu se poate controla volumul cu ajutorul lor
Casti Stereo JBL Free X, Bluetooth, Microfon (Negru)
Vezi produs
Magazin: evomag.ro