Purificator auto – 70Mai de la Xiaomi

Review 4.5/5

În zilele noastre, aerul, în special în orașele aglomerate, unde traficul rutier, industria și lipsa spațiilor verzi e foarte poluat. Putem schimba ceva prin folosirea transportului public în loc de mașina personală sau plantarea de copaci. Dar aceste acțiuni au timp îndelungat de pus în practică. O acțiune mult mai rapidă și cu efect imediat asupra noastră este un purificator de aer. Cum, în aceste zile, folosim autovehiculele ca o necesitate și petrecem mult timp în trafic, îți prezint un purificator auto 70Mai de la Xiaomi.

Purificator auto – 70Mai de la Xiaomi
Vezi produs
Magazin: v39.ro

Specificații

Dimensiuni158x122x75mm
Greutate0,5kg
Nivel zgomot55dB
Filtrare aer 30m³/h, PM2.5
FiltruHEPA Korean E&H H11 dublu stratificat

Design

Produsele de la 70Mai vin toate în cutii simple, negre cu logo-ul 70Mai în dreapta sus.

În cutie găsim:

  • purificatorul 70Mai
  • cablu de alimentare
  • adaptorul pentru mașină
  • manual de utilizare

Purificatorul are o carcasă neagră simplă și materialul din care e construit nu permite să lași urme de degete. Purificatorul are dimensiuni ce nu pot fi ignorate, dar care se încadrează perfect în interiorul mașinii. Plasat pe bordul mașinii, poți avea acces ușor la butonul acestuia, pentru pornit/oprit, sau la filtru fără a te deranja în timpul condusului. Purificatorul 70Mai este foarte ușor de folosit, având un singur buton, prin care poți porni sau opri dispozitivul, sau prin care confirmați conexiunea cu aplicația de mobil. Integrat în butonul device-ului este un led ce afișează 3 culori în funcție de calitatea aerului:

  • verde – aerul din mașină e curat.
  • galben – aerul din interiorul mașinii, nu e tocmai curat.
  • rosu – aerul din interiorul mașinii are o calitate foarte proastă și o curățare e binevenită.

Starea aerului e constant verificată de purificator prin senzorul de praf amplasat tot în partea din față, lângă buton și led.

În partea din spate a purificatorului este rezervată ieșirii fluxului aerului curățat. Aerul este tras prin partea superioară a dispozitivului, trecut prin filtrul dublu stratificat și apoi scos prin spate.

Sub purificator găsim conectorul pentru cablu de alimentare, care e relativ ușor de accesat. De introdus capătul cablului de alimentare e ușor. Îl pui pe poziție și împingi ușor până se fixează. Dar de scos e greu și cu timpul se poate strica ori capătul cablului de alimentare, ori conectorul, deoarece nu ai o poziție tocmai corectă prin care să scoți cablul din conector. Tot pe spate, lângă conector sunt și cele 2 benzi cu lipici reutilizabile. Înainte de a lipi purificatorul auto 70Mai este recomandat ca suprafața pe care doriți să lipiți dispozitivul să fie degresată bine și uscată înainte de a aplica benzile cu lipici.

Cablul cu o lungime de 3m îți permite să alimentezi purificatorul atât de la priza din față a mașinii, dar și de la priza din portbagaj, cel puțin eu așa am facut și am ascuns cablul pe sub banchetă, scaunul pasagerului și covorașele din mașină.

Filtrul

Filtrele HEPA (high efficiency particulate air) sunt eficiente în îndepărtarea impurităților foarte fine din aer și a alergenilor. Tehnologia HEPA s-a dezvoltat în Statele Unite în timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Un filtru HEPA este alcătuit dintr-o perdea foarte deasă din fibre de sticlă de dimensiuni diferite. Când aerul este împins cu putere prin această plasă, cele mai multe particule solide rămân imobilizate. Astfel sunt reținute până la 99.97% din particulele de peste 0.3 microni, cum ar fi particulele de praf, formaldehidă, fumul, polenul, mirosurile și bacteriile. 

Aplicația de mobil

Pentru instalarea purificatorului în aplicația de mobil 70Mai avem un articol separat.

Ceea ce am observat în aplicația de mobil este că pe iOS, aceasta are un bug și în partea de jos afișează de 2 ori ” Accumulated runtime hours”, iar pe aceeași aplicație pe android sunt afișate informații precum numărul total de ore de funcționare și numărul de metri cubi curățati.

Aplicația e foarte ușor de folosit. În partea centrală este dispus calitatea aerului, această informație este de 2 ori exprimată și prin culoarea ecranului. Când aerul nu e tocmai curat ( ledul e galben, de exemplu), aplicația afișează pe ecran un verde închis la culoare și procentajul din centru se modifică.

Poate rula în 4 programe diferite: silențios, standard, rapid sau automat. Zgomotul emis este foarte redus. În programul „Rapid”, unde purificatorul funcționează la viteza maximă, acesta nu te va deranja dacă asculți muzică în timp ce conduci. Dar dacă nu asculți muzică, zgomotul este unul constant și după puțin timp nu îl vei mai baga în seamă.

Concluzie

În concluzie, purificatoul auto de la 70Mai, îți poate curăța interiorul mașinii de bacterii, mirosuri și alte impurități. Dacă în mașină se fumează sau circului cu mașina în zone unde calitatea aerului nu e excelentă, atunci purificatorul auto 70Mai de la Xiaomi îți poate aduce un aer mai curat în interior pentru tine și pasageri.

Acest produs a fost primit în teste de la magazinul online v39.ro. La momentul scrierii articolului acesta avea un preț redus de 219RON

Purificator auto – 70Mai de la Xiaomi
Vezi produs
Magazin: v39.ro

Inginer, pasionat de maşini, mari şi mici, boardgames şi un pic de tehnologie. Tehnologia există peste tot. Dar nu poţi să aduci maşina în casă (încă). Şi atunci îşi exprimă ideile despre orice tehnologie aici.