Xiaomi WiFi repeater – Generația a 2-a

Review 3/5

Xiaomi WiFi repeater este gadgetul ideal, în cazul în care semnalul routerului wireless nu este recepționat în cel mai îndepărtat loc al casei. Acesta funcționează ca un amplificator a routerului Wi-Fi, extinzând semnalul emis de acesta.

Specificații

Frecvență WiFi2,4GHz
Antene2 – integrate
USB2.0
Viteză de transfer300Mbps
Alimentare5V/0.5A – 5V/2A
CompatibilitateMajoritatea routerelor

Cum să instalezi un WiFi repeater Xiaomi?

Timp estimat: 3 minutes.

 1. Alimentarea device-ului cu energie

  Alimentarea se realizează prin USB, ceea ce înseamnă că există multiple posibilități: baterii externe, laptopuri, adaptoare priză, etc.

 2. Instalarea aplicației Mi Home

  Aplicația este gratis atât în GooglePlay, cât și în AppStore.

 3. Crearea unui cont de utilizator pentru aplicația Mi Home

  Contul este necesar pentru a facilita creearea automatizărilor.

 4. Tap pe simbolul plus (Add device)

 5. Caută în bara de search Mi Wi-Fi Repeater 2

 6. Selectarea rețelei căreia doriți să îi extindeți aria de acoperire

 7. Selectarea din meniul Wi-Fi al telefonului rețeaua extenderului

 8. Ultimul pas fiind așteptarea timpului de instalare a device-ului

Controlul Wi-Fi repeater-ului

Controlul device-ului este realizat prin aplicația Mi Home. Acolo se pot vedea câte persoane sunt conectate la acest extender sau se poate schimba denumirea rețelei Wi-Fi. Amplificatorul WiFi poate găzdui până la 16 persoane în același timp.

Puteți afla câte persoane sunt conectate pe acest device, verificând câmpul „Connected device info”. Acesta va afișa numărul de persoane, precum și numele terminalelor.

Construcție și design

Amplificatorul Wi-Fi Xiaomi – Generația 2 este alcătuit dintr-un policarbonat alb. Dimensiunile acestuia sunt foarte reduse 120x30x9mm și o greutate de doar 30g, făcându-l aproape invizibil în orice loc.

Design-ul este simplist și discret. Pe partea frontală se regăsește ledul de stare, iar sub acesta butonul de reset. Ledul dispune de 2 culori:

 • galben – atunci când setupul are loc
 • albastru – atunci când dispozitivul funcționează normal.

Pe partea din spate regăsim simbolu Wi-Fi Plus.

USB-ul de alimentare este pliabil cu un unghi de 180°, acesta permițând dispozitivului să fie pus în absolut orice poziție.

Alimentarea dispozitivului vine protejată în pachet de un capac de plastic. Acesta este foarte folositor pentru protecția dispozitivului de praf, de scame sau în timpul transportului.

Ratele de transfer ale dispozitivului

Pe decursul testelor, Wi-Fi repeaterul a obținut rezultate slabe pentru ratele de transfer, acestea nefiind suficiente pentru redarea videoclipurilor la o calitate înaltă. Rata maximă de download obținută fiind de 18,2Mbps, iar pentru upload de 29,2Mbps.

Rata de transfer pe routerul sursă, folosind aceeași aplicație de măsurare, au fost de 62Mbps la download și 40Mbps la upload.

Conținutul pachetului

Conținutul pachetului este destul de sărac. În interiorul pachetului se regăsește doar Wi-Fi repeaterul. Pentru utilizarea acestuia, mai sunt necesare o priză pentru alimentare, precum și un ac pentru extragerea cartelelor sim, acesta fiind necesar pentru resetarea dispozitivului.

Concluzie

Xiaomi WiFi repeator-ul este o achiziție bună, în cazul în care doriți să aveți semnal WiFi până în cea mai îndepărtată cameră. Însă acest extender nu este recomandat pentru a vizualiza filme sau videoclip-uri pe smart tv-uri sau smartphone-uri.

Acest produs a fost primit în teste de la magazinul online v39.ro. La momentul scrierii articolului acesta avea un preț redus de 49RON.

Etichete: WiFi, xiaomi

Categorisit în: Review

Acest articol a fost scris de Adrian