Senzorul pentru plante – Flower Care by Xiaomi

Review 4/5

Producătorii de device-uri destinate caselor inteligente, își îndreaptă atenția către primele obiecte de decor pentru interior. Așa a apărut și senzorul pentru plante, pe care îl prezentăm astăzi.

Xiaomi Flower Care este senzorul care detectează factorii necesari pentru ca o plantă să crească într-un mediu cât mai plăcut. Acești factori influențatori sunt:

  • umiditatea
  • fertilitatea
  • lumina
  • temperatura

Componența pachetului Flower Care


Pachetul conține senzorul de plante, o carcasă protectoare pentru acesta, precum și manualul de utilizare. Senzorul funcționează cu o baterie de 3V, ce poate fi schimbată foarte simplu. Bateria pentru alimentarea senzorului este adăugată în pachet.

Manualul de utilizare al senzorului, după părerea mea, este ghidul de folosire ideal pentru orice produs. Informațiile sunt structurate foarte precis, manualul conținând și un QR code, ce te trimite direct către aplicația din magazinul Google Play sau App Store.

Instalarea senzorului Flower Care

După instalarea aplicației „Flower Care”, senzorul trebuie introdus în pământul florii, dar nu în totalitate. Cum este reprezentat și în poza făcută manualului de mai sus, senzorul trebuie introdus în pământ doar cu cele două piciorușe.

După aceea, senzorul trebuie împerecheat cu aplicația „Flower Care”, prin intermediul bluetooth-ului. Odată adăugat în aplicație, trebuie să alegem planta pentru care vom folosi senzorul (nu cred că există plantă pe pământ, să nu fie prezentă în acest meniu).

În cazul în care planta nu poate fi găsită în meniul aplicației după denumirea sa clasică, aceasta poate fi căutată pe Wikipedia, acolo cu siguranță veți găsi denumirea științifică a acesteia.

Odată ce acest pas a fost efectuat, avem senzorul adăugat în aplicație, cu denumirea specifică a plantei.


Monitorizarea plantelor

Aplicația este foarte prietenoasă cu ultilizatorul, oferind informațiile în timp real legate de starea pământului în care se află planta.

În același timp, în partea dreapta sub valorile indicate, primim și câteva sfaturi legate de ceea ce trebuie să îmbunătățim, pentru a crea un mediu cat mai bun pentru plantă, cum ar fi creșterea umidității, dacă să fie mutată într-un loc mai umbrit, sau mai luminos, sau dacă pământul acesteia trebuie schimbat.

Informațiile de fertilitate și umiditate ale plantei pe care am realizat testele erau sub valorile admise de supraviețuire a plantei pe termen lung.

Dupa ce am schimbat pământul acesteia, valorile au crescut considerabil, încadrându-se în standardele de creștere ale acesteia.

În cazul în care graficele prezentate pe prima pagină nu sunt suficiente, în meniul aplicației se pot regăsi grafice structurate pe zile, săptămâni, sau luni.


Graficele pot fi trimise pe mail, Facebook, sau prin orice alt mijloc de comunicare, direct prin intermediul aplicației, în format CSV. Aceste informații sunt foarte utile în cazul în care doriți să vizualizați în cât timp s-a uscat pământul plantei.

Forma și dimensiunea senzorului

Dimensiunea senzorului Flower Care este de aproximativ 13 cm, încadrându-se perfect în orice suport de floare.

Senzorul este compus din 4 zone. Prima parte a senzorului, mai precis partea de sus, este dedicată senzorului de lumină.


Tot în partea de sus se regăsește un led, care transmite două semnale luminoase atunci când senzorul este sincronizat cu telefonul. Odată ce senzorul a fost sincronizat cu acesta, se începe transmiterea informației legate de starea plantei (Umiditatea / temperatura / fertilitatea solului / lumina la care aceasta este expusă).

În imediata vecinătate a senzorului de lumină se poate regăsi senzorul de temperatură. Spre surprinderea mea, acest senzor indică foarte bine temperatura, acesta fiind testat cu termostat de ambient. Rezultatele testului au fost foarte apropiate. Diferența între cei doi senzori care măsoară temperatura fiind de aproximativ 0.3 grade.

Partea inferioară a senzorului este alcătuită din alte două zone:

Zona de citirea a umidității pământului se regăsește pe partea metalică a senzorului vopsită cu negru. În partea inferioară a zonei metalice, se regăsesc două puncte cromate ce sunt folosite pentru citirea fertilității senzorlui.

Alimentarea senzorului

După cum am spus, senzorul este alimentat de o baterie de 3V, ce este inclusă în pachet.

Bateria este situată sub un capac în partea superioară a senzorului. Acumulatorul poate fi schimbat foarte simplu în cazul în care bateria este pe sfârșite. Capacul a fost destul de dificil de îndepărtat, acesta fiind fixat foarte bine pe senzor.

Din cauza faptului că senzorul nu este sigilat în întregime, nu este indicat să fie turnată apă direct pe acesta. Apa poate fi turnată lângă el fără nici un fel de problemă.

Concluzie

Design-ul senzorului Xiaomi Flower Care care este foarte simplist. Acesta este compus din doua zone, partea de policarbonat alb si partea metalica ce da impresia de un senzor premium, acest lucru facandul foarte placut.

Senzorul Xiami Flower Care, este o achizitie foarte buna, in cazul in care va doriti ca plantele sa creasca in conditiile ideale. Odata un senzor cumparat, acesta poate fi interschimbat intre multe foarte multe plante, pentru a afla informatii legate de acestea in timp real.

Ceea ce ma nemultumeste la acest senzor este faptul ca nu pot afla informatiile de la distanta, este necesar ca sa te afli in preajma acestuia pentru a colecta informatiile.

Senzorul a fost conceput ca fiind un senzor de interior, nu unul pentru exterior, deoarece acesta nu rezista la ploaie. In cazul in care doriti sa il folositi in exterior, acesta trebuie asezat sub un foisor, sau sub un alt acoperis, pentru a evita contactul direct cu ploaia.

Senzor Xiaomi Mijia pentru cresterea plantelor cu bluetooth, engleza, varianta globala
Vezi produs
Magazin: v39.ro