Telecomanda inteligentă Vhub

Review 4.9/5

Toți am pățit măcar o dată să rătăcim telecomanda, fie cea de la televizor, fie cea de la sistemul audio sau de la aerul condiționat. Fix când ai nevoie și te mai și grăbești să pornești device-ul respectiv, nu găsești telecomanda. Telecomanda inteligentă Vhub vine în ajutorul fiecăruia dintre noi care a trecut prin aşa ceva.

Telecomanda smart Vhub cu IR, Wi-Fi, pentru control TV, aer conditionat, compatibila smart home, Google, Alexa
Vezi produs
Magazin: v39.ro

Specificații

CompatibilitateiOS și Android
Temperatură funcționare0 – 40 C
Dimensiuni90mm – diametru
26mm – grosime
Distanță maximă semnal15-18m
Unghi de acțiune360
Comunicareinfraroșu
Materialpolicarbonat termorezistent și ABS

Design telecomandă inteligentă Vhub

Telecomanda în sine e una mică. Își găsește loc în orice colț al casei: pe mobilă, pe masă sau pe noptieră. Are forma unui cerc cu diametru de aproape 9 cm. În partea de sus are un buton cumva încorporat. Nu-ți dai seama dacă e un buton acolo sau nu. De jur împrejur e o mică zonă de plastic semitransparent. Acolo găsim LED-ul. Acesta este de culoare verde și nu poate fi schimbat. Are un port micro-USB pentru alimentare și patru piciorușe din cauciuc pentru stabilitate. Telecomanda se alimentează la 5V/1A.

Materialul din care este construită este un plastic termorezistent. Acesta e unul plăcut la atingere, dar… orice mică amprentă rămâne acolo până vine următoare peste.

Mie unul mi-a plăcut cablul de alimentare din pachet. Acesta este unul îngust și stă perfect pe suprafețele mobilei.

Folosirea prin aplicaţia Smartlife

Aplicația Smartlife e foarte ușor de folosit. Practic, îți faci un cont rapid urmând câțiva pași cu emailul sau numărul de telefon și parola. Asta e tot. Apoi adăugăm efectiv telecomanda, manual sau prin auto scan. Înainte, totuși, trebuie resetată prin apăsarea butonului timp de 5 secunde. Sau mai bine spus, până ledul intră în starea de clipire. Mai apoi alegem camera în care va fi poziționată și de unde va acționa.

Următorul pas în instalarea telecomenzii constă în alegerea dispozitivului pe care dorim să îl salvăm. Acum apar două situații:

 • dispozitivul dumneavoastră se află în lista celor memorate de telecomanda Vhub
 • dispozitivul nu se află în acea listă și vă puteți creea propria telecomandă copiind semnalele infraroșu.

Acum să explic fiecare caz în parte.

În primul caz e mai simplu. Când deschidem aplicația și mai apoi telecomanda, apare un mare ‘plus’ în mijloc. Tap pe el și apar mai multe categorii de produse. În cazul meu, o să povestesc cum am făcut la televizor, dar sunt fix aceeași pași la orice alt device. Eu am deschis categoria ‘TV’ și apoi am căutat marca TV-ului meu – Sony. După ce se încarcă apare pe ecran o telecomandă universală și trebuie să confirmăm clonarea prin apăsarea a cel puțin trei butoane a telecomenzii inițiale. Asta e tot, după acest moment televizorul meu Sony a putut fi folosit prin telecomanda inteligentă Vhub.

În cel de-al doilea caz, mi-am realizat singur telecomanda unui alt televizor, un Wellington. În categoria ‘DIY’ am ales tipul device-ului, TV-ul de care vă povestesc. Am selectat ‘Other’, pentru că Wellington nu e în listă. Aceeași telecomandă universală mi-a apărut, dar acum trebui configurat fiecare buton în parte după bunul plac. De exemplu, activăm butonul ‘Power’ din aplicație apăsându-l lung. Apoi copiem semnalul infraroșu din telecomanda inițială și îi dăm un nume.

La momentul testării, în aplicație a fost puțin confuz faptul că trebuie să apeși lung pe butonul din aplicație și nu cel de pe telecomanda inițială. Dar m-am descurcat eu.

Scenarii

Scenariile sunt și ele simplu de realizat. Îți fac viața mai ușoară dacă îți pui imaginația la joacă.

Tot din aplicaţia Smartlife, în partea de jos avem meniul smart. Apoi în tabul ‘Automation’ creăm ceea ce dorim. Inițial setăm o condiție pentru a fi îndeplinită.

Scenariile pot fi condiționate de mai mulți factori, cum ar fi:

 • temperatură;
 • umiditate;
 • apus/răsărit;
 • viteza vântului;
 • locația telefonului (de pe care aţi accesat aplicaţia Smartlife)

În teste am creat un scenariu în care aerul condiționat pornea la 24 de grade, atunci când mă apropiam la mai puțin de 100m de casă. Vedeți cum am făcut totul în video-ul de mai sus.

Integrarea cu asistenții virtuali

Faptul că poți integra device-ul cu asistenții virtuali Google și Alexa, face ca genul ăsta de telecomandă să ajungă în topul dispozitivelor „must have” în casa fiecăruia. Adică să îți pornești sau oprești televizorul, el nefiind smart în niciun fel, e un mare upgrade pentru el. Și e și un mare plus pentru tine și casa ta. Un exemplu e în finalul clipului video, televizorul nostru nu e deloc smart și totuși l-am închis cu ajutorul asistentului Google.

Telecomanda Vhub lângă Google Home mini

Am reușit să îl controlăm și prin Alexa. Puțin mai greu dar totuși se poate. Fiecare dispozitiv configurat în aplicația de baza Smartlife este văzut de Alexa ca un dispozitiv individual (la fel este văzut şi de Google). Practic, în aplicația Amazon Alexa, la „Devices” am creat un nou ‘Smart home skill’. Am căutat Smartlife în listă, m-am logat în aplicație și apoi Alexa, practic, a „văzut” dispozitivele configurate.

Integrarea cu IFTTT

Aici mi-am prins urechile. E ceva ce funcționează, dar sunt mulți pași de făcut în opinia mea.

Am ales să creez un scenariu cu ajutorul asistentului Google. L-am ales din listă și apoi tot ce trebuia să fac era să zic o propoziție. Am ales să zic: ” I am awesome” și televizorul să pornească. 😀 După pasul „this” urmează pasul „that” unde am ales aplicația Smartlife, și din ea, televizorul ce voiam să se aprindă.

Telecomanda Vhub pe mobilă, lângă televizor

Concluzie

Dacă recapitulăm puțin, telecomanda inteligentă Vhub este compatibilă cu Google, Alexa și IFTTT. Controlează toate dispozitivele care funcționează printr-o telecomandă clasică infraroșu, şi poate face parte și din scenarii multiple. Dacă îți dorești să nu mai cauți telecomanda televizorului sau al aerului condiționat, telecomanda pe care nu o găsești exact când ai nevoie de ea, atunci telecomanda inteligentă Vhub e ceea ce îți recomand.

PRO

 • Compatibilitate Google, Alexa, IFTTT
 • Multitudine de telecomenzi în memorie internă
 • Preț avantajos

CONTRA

 • Retine amprente
Telecomanda smart Vhub cu IR, Wi-Fi, pentru control TV, aer conditionat, compatibila smart home, Google, Alexa
Vezi produs
Magazin: v39.ro

Inginer, pasionat de maşini, mari şi mici, boardgames şi un pic de tehnologie. Tehnologia există peste tot. Dar nu poţi să aduci maşina în casă (încă). Şi atunci îşi exprimă ideile despre orice tehnologie aici.