Scranos: un nou virus. Romania cea mai afectata tara din lume.

Noutăți

Scranos sustrage toate parolele si informatiile bancare ale victimelor si le compromite activitatea pe retelele de socializare.

O noua amenintare infecteaza dispozitivele romanilor

O noua amenintare infecteaza dispozitivele romanilor

Technology Digital Matrix Tech Data Network

Specialistii in securitate informatica de la Bitdefender au descoperit o amenintare informatica care se ascunde pe dispozitivul infectat si are acces la toate datele personale ale victimelor.

Denumit Scranos, acesta se extinde foarte repede la nivel global. Printre cele mai infectate tari se numara : Romania, India, Franta, Italia si Brazilia. Scranos infecteaza dispozitivul user-ilor atat prin aplicatii legitime cat si prin solutii de securitate sau prin programe piratate.

Scranos extrage date de acces din browserele cunoscute precum Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge s.a.  Poate retine si informatiile bancare la plata online pe Facebook, Amazon sau Airbnb. Acelasi « virus »  poate trimite mesaje cu linkuri infectate prietenilor de pe Facebook fara ca voi sa stiti. Daca primiti astfel de mesaje de la prieteni, sfatul specialistilor de la Bitdefender este sa nu le accesati. Mai mult de atat, Scranos ca poate salva tot istoricul de navigare si poate descarca sau instala fisiere.

Recomandarile Bitdefender pentru toti utilizatori sunt ca acestia sa aiba tot timpul sistemul de operare actualizat cu noile versiuni, sa foloseasca aplicatii licentiate si sa nu se lipseasca de solutii de securitate permanente.

Inginer, pasionat de maşini, mari şi mici, boardgames şi un pic de tehnologie. Tehnologia există peste tot. Dar nu poţi să aduci maşina în casă (încă). Şi atunci îşi exprimă ideile despre orice tehnologie aici.