Xiaomi Mi Band 4

Review 4.5/5

Piața brățărilor de fitness a crescut considerabil în ultimii ani, majoritatea companiilor lansând astfel de produse. Printre aceștia se numără și Xiaomi, care, la 5 ani de la lansarea primei brățări de fitness, a introdus Xiaomi Mi Band 4 pe 26 iunie în Europa, prima din linia lor de astfel de produse cu un ecran color, OLED.

Bratara fitness Xiaomi MI Band 4, HR, AMOLED 0.95 RGB, waterproof, bluetooth 5.0, 20 zile autonomie, EU, negru
Vezi produs
Magazin: v39.ro

Specificații

Greutate 10.6g
Dimensiuni46.8×17.8×12.6mm
Lungime ajustabilă155-216mm
CompatibilitateAndroid 4.4/iOS 9.0 sau mai recent
Capacitatea bateriei135 mAh
Rating IP5 ATM
Autonomie baterieAproximativ 20 zile
Senzori3-axis accelerometer
3-axis gyroscope
PPG heart rate sensor
Capacitive proximity sensor
Conectivitate wireless Bluetooth 5.0
Variantă produsGlobală, engleză nativ plus alte limbi europene suportate

Design

Pe partea de design, Xiaomi Mi Band 4 are o formă ovală alungită, compactă, având aceleași trăsături ca Mi Band 3. Ecranul a fost puțin mărit, la 0.95 inci, cu o rezoluție de 120×240. Pentru a se asigura că nu se zgârie sau se sparge foarte ușor, chinezii au montat deaspra dispozitivului o sticlă de protecție 2.5D. Materialele folosite sunt de o calitate relativ bună, cureaua fiind realizată dintr-un plastic cauciucat iar incheietoarea acesteia dintr-un aliaj de aluminiu. Toate acestea împreună cu greutatea de doar 10.6g redau un sentiment plăcut la utilizarea acesteia, câteodată uitând că o porți la mână.

Configurare

Pentru a începe utilizarea Mi Band 4 trebuie întâi sa instalezi aplicația Mi Fit din Appstore sau Play Store. Aceasta este compatibilă cu dispozitive cu android 4.4 sau mai recente, precum Samsung Galaxy S10+, testat de noi într-un articol precedent pe care îl puteți găsi aici, sau device-uri Apple cu iOS 9.0 sau versiuni ulterioare. Împerecherea cu Mi Band este ușoară, aplicația fiind intuitivă si ușor de folosit.

Aceasta este împarțită în 3 meniuri: antrenament, unde poți urmări datele înregistrate de bandă, prieteni, unde poți urmări și împărtăși activitățile și obiectivele tale cu amicii tăi, și profil, de unde poți seta sau edita anumite funcții ale brățării.

Utilizare Xiaomi Mi Band 4

Fitness Tracker

Deși are și alte funcții în plus, Mi Band 4 este la bază o brățară de fitness. Printre funcțiile principale de activitate fizică putem enumera:

 • alergatul în aer liber
 • alergatul pe bandă
 • mersul pe bicicletă
 • exerciții fizice
 • înot

Pe parcursul tuturor acestor activități, Mi Band înregistrează anumiți parametrii precum distanța parcursă, caloriile arse sau traseul urmat (numai în cazul în care dispozitivul la care este conectată brățara este în apropiere). Toate acestea vor putea fi urmărite ulterior în aplicația Mi Fit.

Ca orice fitness tracker, Mi Band 4 îți măsoară și numărul de pași parcurși zilnic. Aceasta are o secțiune specială in meniu numită status, unde îți afișează numărul pașilor, distanța parcursă si cantitatea caloriilor arse.

Măsurarea pulsului

Xiaomi Mi Band 4 este echipată și cu un senzor de măsurare a pulsului. Acesta este în mare parte exact, fiind mai precis decât a-3-a versiune a brățării chinezilor. Poți începe măsurarea pulsului manual din interfața principală dar și automat la un anumit interval de timp (1, 10 min etc.) activând o setare din aplicația Mi Fit.

More

În plus față de toate acestea, Xiaomi Mi Band 4 mai are câteva funcții folositoare. În meniul principal putem afla date de bază legate de vreme accesând iconia specifică. De asemenea, în meniul principal mai găsim și secțiunea more de unde putem accesa alte funcții ale brățării.

De aici putem seta pe Do not disturb telefonul, avem posibilitatea de a porni un cronometru sau un temporizator dar și de a activa/dezactiva alarme configurate în Mi Fit (pot fi înregistrate maxim 10 alarme). De asemenea, aici putem alege modelul ecranului principal. Diferite tipuri de display-uri pot fi instalate din aplicația lui Mi Band 4.

Dacă pe dispozitivul împerecheat cu brățara sunt redate fișiere audio, aceasta îți oferă posibilitatea de a opri/porni redarea dar și trecerea la piesa următoare sau la cea anterioară.

Alte funcții

Din aplicația Mi Fit se pot modifica numeroase funcții și opțiuni ale Mi Band precum:

 • setarea de alarme și memento-uri
 • activarea opțiunii de găsire a brățarii, aceasta vibrând de mai multe ori
 • alertă de inactivitate, banda atenționând utilizatorul daca nu s-a deplasat timp de o oră
 • poate fi activat modul nocturn, luminozitatea display-ului fiind redusă în timpul unui orar stabilit de utilizator
 • activarea opțiunii de aprindere a ecranului, atunci când Mi Band 4 detectează mișcarea de ridicare a brațului și verificare a brățării
 • activarea automată a sensorului de puls la un anumit interval de timp dar și pornirea automată a asistentului de somn
 • blocarea cu pin a brățării atunci cand utilizatorul și-o dă jos de la mână
 • modificarea elemntelor ce apar în interfață principală

Una dintre micile incoveniențe ale Mi Band 4 este faptul că nu mai poți utiliza brățara atunci aceasta are anumite sarcini. Astfel, dacă folosești cronometrul, temporizatorul sau înregistrezi activități de sport precum alergatul sau înotul, nu poți părăsi acel ecran până nu oprești activitatea.

Pe lângă lucrurile amintite mai sus, trebuie să menționăm că varianta globală nu dispune de NFC, iar diacriticile și emoticoanele nu pot fi randate de sistemul de operare.

Bateria și rezistența la apă

Bateria are o capacitate de 135 mAh iar cei de la Xiaomi promit o autonomie de 20 de zile. Aceasta ne-a lăsat o impresie bună după o testare de câteva zile, pierzând undeva la 35-40% din capacitate, având detectarea pulsului setată la 1 minut, de asemenea activat asistentul pentru somn dar și setarea constantă de alarme, memento-uri și utilizarea frecventă celorlalte funcții ale brățării.

Xiaomi Mi Band 4 este certificată 5 ATM. În teorie asta înseamnă că o poți folosi la o adâncime de 50 de metri pentru 30 de minute. Ea poate fi folosită la activități precum înotul dar display-ul nu poate fi utilizat in acest timp.

Concluzie

După teste prelungite pe parcursul mai multor zile am rămas profund mulțumit de Xiaomi Mi Band 4, o brățară de fitness ce vine cu un design și o configurație ușor de folosit pe parcursul zilei, un pachet de funcții demn de un smart wearable din 2019, mai ales urmărind raportul calitate-preț dar și autonomia îndestulătoare a bateriei.

Xiaomi Mi Band 4 beneficiază pe site-ul v39.ro de garanție premium, timp de 2 ani.

PRO

 • Preț avantajos
 • Design compact
 • Baterie cu autonomie mare
 • Ecran luminos

CONTRA

 • Neînregistrarea traseelor atunci când nu este conectată cu telefonul
 • Imposibilitatea de a folosi brățara atunci când sunt utilizate alte funcții precum cronometrul sau înregistrarea activităților sportive
 • Lipsa NFC-ului
 • Brățara nu știe să afișeze diacritice și emoticoane
Bratara fitness Xiaomi MI Band 4, HR, AMOLED 0.95 RGB, waterproof, bluetooth 5.0, 20 zile autonomie, EU, negru
Vezi produs
Magazin: v39.ro

Student, cu o scurtă experiență ca QA Tester, entuziasmat de tot ce inseamnă tehnologie. Pe erecenzii.ro testează produse smart-home și își expune părerile sub formă de articole