Xiaomi Mi Box S – device-ul care îți face televizorul smart

Review 3.8/5

Xiaomi Mi Box S, este unul dintre dispozitivele care vă transformă televizorul într-unul smart, folosind sistemul celor de la Google.

MI Box S, 4K HDR, Android 8.1, 2GB Ram, Google assistant Chromecast, Dolby, varianta europeana
Vezi produs
Magazin: v39.ro

Părere generală Xiaomi Mi Box S

Device-ul își face treaba fără probleme. Are și câteva minusuri, dar per total, la acest preț ar merita cumpărat.

Specificații tehnice

Dimensiuni95.25×95.25×16.7mm
Greutate147g
Rezoluție4K(3840×2160)
CPUCortex-A53 Quad-core 64bit
GPUMali-450
RAM2GB DDR3
Capacitate de stocare8GB eMMC
Sistem de operareAndroid 8.1
Wi-Fi802.11a/b/g/n/ac 2.4GHz/5GHz
Bluetooth4.2
Decodor video4K@60fps, VP9, H.264, MPEG1/2/4, VC-1, Real8/9/10
Decodor audioDolby, DTS
Porturi1xHDMI2.0a
1xUSB2.0
1xPort alimentare
1x audio jack de 3.5mm

Design

Mi Box S vine la pachet cu:

 • cablu HDMI
 • cablu de alimentare
 • telecomandă (fără baterii)
 • manual utilizare

Dispozitivul are o carcasă din plastic, are o forma aproape pătratică cu laturile de ~9.52cm. Spun aproape pătratică, deoarece colțurile sunt puțin rotunjite, ceea ce îi dă un aspect plăcut.

Pe dispozitiv, putem observa logo-ul celor de la Xiaomi, afișat într-un mod elegant, care îți dă senzația de produs premium.

Xiaomi Mi Box S

Pe latura din spate se află cele 4 porturi:

 • audio-jack de 3.5mm
 • port HDMI
 • port USB2.0
 • port alimentare

Sub dispozitiv putem găsi 4 piciorușe, care din păcate sunt din plastic și alunecă pe mobilă. Ar fi fost excelent dacă ar fi folosit unele cauciucate.

Telecomanda

Telecomanda are un design la fel de minimalist ca și device-ul. Este una simplă, si ușor de folosit. Ca și butoane, găsim următoarele:

 • buton aprindere/închidere
 • buton activare google assistant
 • butoanele de navigare
 • buton Netflix
 • buton Live TV
 • butoane de volum

Conexiunea dintre telecomandă si dispozitiv se face prin bluetooth, iar aceasta este alimentată prin 2 baterii.

Un mic lucru care îmi displace este sunetul prea accentuat scos de butoane la apăsarea acestora. Butoanele de navigare, fiind puse sub acea forma circulară scot un zgomot și mai puternic.

User Experience

Sistemul de operare este un Android 8.1. În această configurație acesta se mișcă foarte fluid, în 3 săptămâni de testare neavând probleme. Aplicatiile se deschid repede, iar instalarea acestora este și ea rapidă. Per total nu mă pot plânge de Android.

Ca și aplicații preinstalate are Netflix, Spotify, Youtube, iar altele precum HBO GO, KODI s.a.m.d se pot instala din Google Play Store.

Xiaomi Mi Box, are integrat în el Google Chromecast, și, bineînțeles, Google Assistant.

Google assistant poate fi activat prin apăsarea butonului de pe telecomandă. Acesta răspunde destul de greu pentru un asemenea produs. Căștile Jabra Elite 65t răspund mult mai repede, având în vedere că ele trebuie să se conecteze la telefon și să lanseze acolo google assistant. Google Home Mini răspunde imediat.

Chromecastul integrat în device se comportă foarte bine în momentul în care faci cast pe el. Nu am văzut diferență între el și un Google Chromecast 3.

Adăugarea televizorului în aplicația Home, unde îmi gestionez toate dispozitivele din casă, a decurs fără probleme.

În schimb, în momentul în care incerc să controlez televizorul prin comenzi vocale date printr-un google assistant extern, acesta nu răspunde la foarte multe dintre comenzi. La începutul testelor am reușit de câteva ori să dau play/pauză/stop și să îl pun să îmi arate vremea. A fost prima si ultima dată când am reușit să îl controlez prin Google Home. Pentru mine este un mare dezavantaj, căci pierd mereu telecomenzile.

Îmi place foarte mult faptul că poate reda 4K la 60fps, are suport HDR și că are sunetul de o calitate superioara prin Dolby.

Am tot citit pe internet că unii au probleme cu sunetul, rezoluția și conexiunea cu telecomanda. Nu am întâmpinat aceste probleme, dar am primit un update acum câteva zile care promite că le rezolvă. Update-ul primit nu pare să fi stricat ceva.

Concluzie

Xiaomi Mi Box S este un produs bun, care îți poate transforma televizorul în unul inteligent. Dacă vrei să îi faci un upgrade si nu vrei să investești foarte mulți bani într-un smart TV, acesta este una dintre soluțiile viabile. Totuși, dacă dorești un dispozitiv cu care sa îți poți controla și vocal televizorul, nu îl putem recomanda.

MI Box S, 4K HDR, Android 8.1, 2GB Ram, Google assistant Chromecast, Dolby, varianta europeana
Vezi produs
Magazin: v39.ro

IT-ist pasionat de tehnologie și tot ce înseamnă smart home. În timpul liber testează diferite produse și își filmează/scrie părerile prin diferite locuri. Mai este pasionat și de board games.