Xiaomi Yeelight V1 vs V2 | Comparație becuri LED smart RGB

Versus

Ecosistemul Xiaomi crește și evolueaza cu tot mai multe sisteme inteligente pentru casă. Una din aceste evoluții se poate observa în cazul becurilor inteligente Xiaomi Yeelight v1 și v2.

Îmbunătățirile dintre versiuni

Puterea fluxului luminos emis de bec este măsurată în lumeni. La aceasta categorie se poate observa o îmbunătățire semnificativă, deoarece versiunea a doua a gamei Yeelight de la Xiaomi emite 800 de lumeni, față de prima versiune ce emite doar 600 de lumeni.

Consumul a crescut foarte puțin între cele două generații. 10W este consumul generatiei 2, iar de 9W a generației 1. Diferența minoră de consum de energie, se poate traduce prin lumină mult mai puternică emisă de generația a doua.

Diferența bulbilor de lumina este de 38 de grame, între cele două generatii. Prima generație are 140 grame, iar generația a doua are 178 de grame.

Corpul becurilor este alcătuit din aluminiu. Culoarea „carcasei” primei generatii de Xiaomi Yeelight este gri, iar a celei de-a doua generație este alb.

Conectivitatea la rețeaua de electricitate, la variantele testate, se realizează prin fasung tip E27.

Culorile emise de cele două becuri sunt în număr de 16M. Luminozitatea fiecărei culori poate fi ajustată din aplicația Mi Home/Google Home.

Culorile par să fie redate bine în ambele cazuri, iar la intensitate nu se observă diferente pe culoarea albastru. Mai jos puteti găsi galeria foto. Ambele au fost fotografiate la intensitate maximă, cu același device, care a fost ținut fix în tot acest timp, pe un trepied.

Controlul becurilor inteligente

Becurile inteligente, pot fi controlate fie prin aplicația Mi Home, disponibilă pe iOS si Android fie cu ajutorul Google Assistant.

Odată adăugate în aplicație, becurile pot fi controlate și vocal cu Google Home sau Alexa. În momentul de față nu există nici un suport pentru Apple Home.

Pentru utilizatorii de iOS ce doresc să își controleze becurile prin voce, Xiaomi vine în ajutorul asistentul virtual Siri. În cadrul aplicației Mi Home se pot crea automatizări ce se pot translata ca și comenzi vocale pentru Siri.

In cazul asistentului Siri trebuie creată o comandă vocală pentru absolut orice scenariu. În cazul Google Assistant, comenzile sunt predefinite, asistentul știind ceea ce are de făcut fără a mai fi nevoie să facem noi ceva.

Xiaomi Yeelight v1 vs v2 | Concluzie

Ambele becuri inteligente Xiaomi Yeelight se comportă bine, diferența care într-adevăr se observă fiind la intensitate. Recomand varianta a 2 a, nefiind o diferență foarte mare de preț, căci se poate folosi și într-o cameră mai mare. Dacă dețineți deja versiunea 1, din punctul meu de vedere nu se merită trecerea la v2.

Bec Smart LED Xiaomi Yeelight V2, RGB+W, 10 watti, 800 lumeni, WiFi, compatibil Google, Alexa, IFTTT
Vezi produs
Magazin: v39.ro