Yeelight Lightstrip Plus – Banda LED RGB de la Xiaomi

Review 4.9/5

Yeelight Lightstrip Plus este banda LED RGB, ce poate fi controlată prin intermediul telefonului sau cu ajutorul asistenților virtuali. Luminile inteligente Yeelight, sunt foarte prietenoase cu toti asistenții virtuali, aceasta putând fi controlate fără probleme.

Banda LED RGB Yeelight Aurora Lightstrip plus, WiFi, extensibila la 10 metri, compatibila Google Alexa
Vezi produs
Magazin: v39.ro
Cutie Yeelight Lightstrip Plus

Părere generală Yeelight Lightstrip Plus

Lighstrip-ul se comportă foarte bine, și răspunde mai repede decât becurile inteligente Yeelight. Intensitatea luminii mi se pare mult mai ok.

Specificații tehnice

Lungime2 metri
Compatibilitate IFTTT, MIJIA Smart Home, Alexa, Google Home
Conexiune Wi-Fi IEEE 802.11 b/g/n 2.4GHz
Nr culori 16 milioane
Lumină ajustabilă Da, de la 1% la 100%
Putere 7.5W pentru 2m si 26.6W pentru 10m
Voltaj adaptor 100-240V~50/60Hz 0.17A
Durată de viață 25000 ore de funcționare
Platformă suportată Android 4.4+ si IOS 8.0+

Design

Lungimea benzii din pachet este de doi metri, acest metraj fiind ideal pentru încadrarea benzii în foarte multe spații destinate decorului prin iluminat. Ea se poate prelungi până la 10 metri, aceasta fiind dimensiunea maximă suportată de bandă. Fiecare extensie a benzii are o dimensiune de 1 metru. Ajustarea dimensiunii se realizează prin simpla tăiere a benzii la dimensiunea dorită.

Yeelight Lightstrip Plus stransa

Pe lângă banda propriu-zisă, aceasta mai dispune si de un controller, atașat firului. Lungimea cablului dintre banda și controller este de 1.5m.

Banda este foarte flexibilă, aceasta putând fi lipită cam prin orice loc care îți trece prin cap. Poți scoate în evidență obiecte de prin casă, și în același timp să creezi o lumină ambientală foarte plăcută.

Pe spatele benzii avem un adeziv care este acoperit de o folie. Aveți grijă când dați acea folie la o parte, să nu dați și adezivul, cum ni s-a întâmplat nouă. 🙂 Nu a fost o problemă prea mare, căci s-a lipit fără probleme la loc. Acest adeziv se găsește și pe controller, în caz de vreți să îl lipiți și pe acesta pe undeva.

User Experience

Noi am testat varianta europeană (există si un model pentru China). Ea funcționează prin aplicația Yeelight pe orice server dar și prin Mi Home App pe serverele Mainland China și Europe.

Am folosit în ultima lună această bandă, fiind controlată atât prin controller-ul acesteia, cât și din aplicație și prin asistenți virtuali.

Controller Yeelight Aurora Lightstrip Plus

Acesta este unul foarte simplu, și dispune doar de un buton. Personal, mi se pare puțin cam gros. Dacă vrei să îl lipești pe undeva pe lângă întrerupător, ar ieși foarte mult în evidență.

Butonul are funcții de pornire, oprire, dar și de schimbare a culorii printr-o apăsare lungă. Nu trece prin culoarea alb. Dacă dorești să folosești banda pe alb, va trebui să o schimbi din aplicație sau prin Google Assistant/Alexa.

Controller Yeelight Aurora Lightstrip Plus

Google Home Mini

Banda LED Yeelight împreună cu un Google Home Mini nu are acel delay mare de răspuns, cum am întâlnit la becurile inteligente Yeelight. Dacă le folosești împreună, chiar crează un efect interesant, aprinzându-se inițial banda, si apoi becul. În momentul aprinderii, aceasta pornește de la dim 1% până la cât ai avut ultima setare, fiind o tranziție care dă destul de bine.

Prin comenzile vocale poți face următoarele lucruri:

  • Aprindere/închidere
  • Schimbare culoare
  • Schimbare intensitate
  • Activare scenă (creată în aplicația Yeelight)

Pentru a activa o scenă custom, trebuie sincronizat google assistant cu aplicația Yeelight. Eu am reușit să fac sincronizarea de pe telefonul care avea și aplicația Yeelight și Google Assistant, rulând comanda: „Hey Google, sync my devices.” Aici ar fi fost frumos să anunțe că trebuie făcut acest sync, să nu pierzi timpul aiurea. Am pierdut cam 45 minute, până să îmi dau seama ca de fapt google assistant nu era sincronizat cu aplicația Yeelight.

Aplicația Yeelight

În aplicatia Yeelight îți poți crea camere, în care adaugi device-uri. Această grupare te poate ajuta să controlezi mai multe smart device-uri în același timp.

Ecranul de control al luminii este foarte bine gândit și poate fi folosit de oricine fără nicio problemă. Aici găsim 3 taburi, nu 4, cum am fost obișnuiți la becuri sau la Bedside Lamp II (va aparea un review curând și la lampă):

  • scene (poate include scene cu tranziții de culori, tranzitii de intensitate, etc)
  • Sistem de reglaj culori
  • Sistem de reglaj tranziții

Lipsește tabul care controlează nuanța de alb, dar acesta este integrat în tabul RGB. Poți seta în acest tab și albul dorit.

Per total, aplicația se mișcă foarte bine, și are chiar și câteva widget-uri foarte usefull pe Android, cu care poți controla mai rapid de la distanță becurile. Am întâlnit însă mici buguri prin Decembrie 2018, când o foloseam doar pentru becuri.

Aplicația Yeelight pe wearOS

Da, scriu din nou acest lucru. Am rămas surprins că au si aplicație pentru smartwatch. Ai doar un buton la fiecare device, de on/off, care a fost folositor de câteva ori. Pe smartwatch arată si starea actuală a dispozitivelor.

Concluzie

Yeelight Aurora Lightstrip Plus este o solutie foarte buna daca iti doresti o banda LED care sa creeze un spatiu ambiental placut. Ea este foarte flexibila, si poate fi controlata vocal sau cu ajutorul senzorilor, automatizand astfel tot procesul. De asemenea o recomand şi pe post de ambilight, dacă nu vă doriţi unul dinamic.

Banda LED RGB Yeelight Aurora Lightstrip plus, WiFi, extensibila la 10 metri, compatibila Google Alexa
Vezi produs
Magazin: v39.ro

IT-ist pasionat de tehnologie și tot ce înseamnă smart home. În timpul liber testează diferite produse și își filmează/scrie părerile prin diferite locuri. Mai este pasionat și de board games.