Yeelight Night Light – Lampa de noapte de la Xiaomi

Review 5/5

Yeelight Night Light se va face ușor pierdută în peisaj datorită dimensiunilor reduse și a aspectului simplu pe care aceasta îl posedă.

Prima impresie

După primul contact cu lampa putem remarca faptul că are un design minimalist. Venind pe culoarea alb, aceasta se va confunda mai mult cu o decorațiune și nu cu o lampă.

Xiaomi Yeelight Night Light

Construcție și design

Xiaomi Yeelight Night Light este confecționată în totalitate din plastic cu un model de fagure în mijloc. Aceasta vine pe culoarea alb și cântărește doar 73 grame, iar în ceea ce privește dimensiunile acesteia, ea are o înălțime de 34 mm și un diametru de 73 mm.

În partea din față a lămpii vom găsi un plastic semi-transparent ce permite ledurilor să emită lumină.

În partea de sus avem un switch prin care putem închide lampa, sau prin care putem selecta unul dintre cele două moduri ale lămpii:

  • primul mod este cel care funcționează cu ajutorul senzorului. Cât timp detectează mișcare, Yeelight Night Light va sta aprinsă.
  • prin al doilea mod al lămpii, aceasta rămâne activă mereu

Temperatura luminii este de 2700K, neputând fi ajustată. Culoarea nu se poate schimba iar ca și intensitate, în modul „Auto” redă 3.5lm iar în modul „On” redă 7lm.

În partea de jos, regăsim portul de încărcare micro USB, care alimentează bateria de 750 mA. Aceasta este de tip Lithium și are o durată de viață de 25000 ore. Dacă calculăm că aceasta se aprinde de 15 ori pe zi, teoretic, ar trebui să poată fi utilizată fără reîncărcare timp de 120 zile.

Pe partea din spate avem sistemele de prindere, care sunt foarte bine gândite, ea putând fi amplasată oriunde în casă. Unul dintre acestea este reprezentat printr-o suprafață magnetică de care este lipită o porțiune metalică cu o parte adezivă. Ea îi permite lămpii să fie așezată în orice parte a casei care este metalică, iar datorită discului cu adeziv, poate fi atașată și pe perete de exemplu. Mai vine și cu un cârlig atașat de aceasta, ea putând și să fie agățată prin casă. Așadar, Yeelight Night Light poate fi amplasată în foarte multe locuri, precum scările, dormitorul, dressingul sau chiar magazia. În dormitorul copiilor, ar putea face echipă bună cu Mi Bedside Lamp 2.

În partea de jos, sub sigla Yeelight avem un LED de culoare roșie, care va sta aprins în timpul incărcării. Dacă bateria lămpii ajunge la 100%, acesta se va stinge.

Utilizare

În modul auto lampa este capabilă să detecteze mișcare până la 5-7 metri în față, si până la 2-3 metri în lateral. Am spus „până la” deoarece senzorul este sensibil la căldură și umiditate. Este recomandat să fie fixată la o înălțime de 0.4-1metri dar să nu fie amplasată lângă surse de căldură, direct în lumina soarelui sau într-un mediu cu umiditate mare, cum ar fi lângă un umidificator. O alta indicație a producătorului este ca Yeelight Night Light să nu fie pusă pe tavan, sau într-o poziție orizontală.

După aprinderea lămpii, aceasta, dacă nu mai detectează nicio mișcare, ea se va stinge după 15 secunde.

În urma mai multor teste asupra sistemelor de prindere am ajuns la concluzia că acestea sunt foarte bune:

  • Adezivul discului metalic este unul puternic și nu lasă urme pe mobilier. La lovire, aceasta se mișcă dar revine întotdeauna la poziția inițială.
  • Cârligul, aparent unul fragil dar cu o formă circulară, îi permite să nu cadă la lovire, miscându-se destul de puternic fără să sară de pe bară.
  • Magnetul, deși este unul mic, este și el destul de puternic. La lovirea lămpii aceasta se mișcă în prinderea magnetică, dar nu cade pe podea.

Concluzie

În concluzie, recomand Yeelight Night Light datorită designului minimalist ce se potrivește în aproape orice loc dar și a bateriei reîncărcabile de 750 mA ce-i conferă o durată de funcționare de 120 de zile.

PRO

  • Design plăcut
  • Baterie cu autonomie mare
  • Diferite metode de fixare/prindere

CONTRA

  • nu am putut găsi nimic contra la acest produs
Lampa de noapte Yeelight, senzor infrarosu, fotosensibila, baterie 750mA, 3.5-7lm, 2700K
Vezi produs
Magazin: v39.ro

Elev , aspira să demonstreze eficiența gadget-urilor smart home prin intermediul erecenzii.ro . Pe site are rolul de a redacta articole despre produsele smart-home.